Пакетът от европейско законодателство в сферата на цифровизацията поставя в

...
Пакетът от европейско законодателство в сферата на цифровизацията поставя в
Коментари Харесай

Регулацията на изкуствения интелект е нелека задача


Пакетът от европейско законодателство в областта на цифровизацията слага в центъра индивида, акцентира Ирина Алексиева
(снимка: Министерство на електронното управление)

„ Скоростта, с която се развиват технологиите и провокират социална смяна, е в пъти по-висока от скоростта, с която се вземат решения за контролиране и надзор от страна на обществените органи на национално, европейско и международно ниво ”, съобщи Ирина Алексиева, шеф на дирекция „ Информационни технологии, осведомително общество, европейска съгласуваност и интернационално съдействие ” в Министерството на електронното ръководство.

Регулацията на изкуствения разсъдък е обвързвана с нелеката задача да се откри баланс сред отбраната на правата и ползите на жителите и тласъците за основаване на нови бизнес модели, артикули и услуги, които са в основата на развиването високотехнологичния сегмент на стопанската система, сподели Алексиева по време на обществената полемика „ Изкуственият разсъдък – регулация и бъдеще ”, която се организира в постройката на Министерския съвет през днешния ден в границите на Седмицата на откритото ръководство по световната самодейност „ Партньорство за намерено ръководство ”.
още по темата
Регламентът за изкуствения разсъдък, който сега се разисква сред Европейския парламент, Комисията и Съвета се стреми да откри тъкмо този баланс, а целият пакет от европейско законодателство в областта на цифровизацията слага в центъра индивида, акцентира Ирина Алесиева.

Политическата стратегия „ Цифрово десетилетие 2030 ” е неотменно обвързвана с Европейската декларация по отношение на цифровите права и правила и с това какъв брой е значимо хората за запазят свободата си на избор при взаимоотношението с логаритми и системи за изкуствен интелект. Съветът на Европа сега преглежда план на Конвенцията за изкуствения разсъдък, правата на индивида, демокрацията и правилата на правовата страна.

Ключов миг при регулацията е шерването на информация и търсенето на общ метод освен на равнище Европейски Съюз, само че и на световно равнище. Усилието следва да бъде общо, освен на страната, а и на гражданските организации, бизнеса, научната общественост и цялото общество, заключи Алексиева.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР