„Пакетът от антиинфлационни мерки е безкрайно закъснял и няма фокус.

...
„Пакетът от антиинфлационни мерки е безкрайно закъснял и няма фокус.
Коментари Харесай

Петър Чобанов: Пакетът от антиинфлационни мерки е безкрайно закъснял и няма фокус

„ Пакетът от антиинфлационни ограничения е безпределно просрочен и няма фокус. Това не са антикризисни ограничения. Донякъде са компенсаторни”. Така някогашният министър на финансите Петър Чобанов разяснява ограниченията на властта против рецесията в " Офанзива “ по NOVA NEWS.

„ Докато бъдат приложени, ще забележим дали ще останат в същия тип и по какъв метод ще бъдат написани. Част от тях могат да подтикват потреблението и в допълнение да усилят инфлацията, част от тях да я задържат, само че това няма да реши главния проблем. Когато искаш да се бориш с инфлацията, би трябвало да създадеш опция за по-голямо произвеждане в икономиката”, счита още Чобанов.

По думите му единствената политическа мощ, която наподобява удовлетворена от ограниченията, е Българска социалистическа партия.

„ Всичко чакам от това държавно управление. Тази актуализация няма да има този смисъл, какъвто преди беше влаган”, съобщи той.

На въпрос дали от Движение за права и свободи биха подкрепили покачване на минималната работна заплата, Чобанов сподели следното:

„ Към момента нямаме съображение да считаме, че тя ще бъде нараснала. Нямаме сходни сигнали. Ако го предложат, ще обсъдим. Не считам, че тя би трябвало да се увеличи засега”.

По думите му равнището на инфлацията у нас прави влизането ни в еврозоната невероятно.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР