Пакетът от американската военна помощ е важна стъпка в решаващ

...
Пакетът от американската военна помощ е важна стъпка в решаващ
Коментари Харесай

България отново в общия хор: „Приветстваме решението на САЩ за мощната подкрепа за Украйна“

„ Пакетът от американската военна помощ е значима стъпка в решителен миг, която ще донесе повече сигурност в Черноморския район, Европа и цялото евроатлантическо пространство “, се споделя още в формалната позиция на България.

SafeNews.bg напомня, че през вчерашния ден Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати одобри с двупартийно болшинство пакети от военна помощ за Украйна и Израел. Те влизат в законопроект за помощ на стойност 95 милиарда $, като за украйна са планувани 61 милиарда

За да се случи всичко това утвърдената от Камарата на представителите помощ ще би трябвало да мине на гласоподаване и през Конгреса на Съединени американски щати. Това се чака да се случи през новата седмица.

Европейската комисия и НАТО също приветстваха решението на Камарата на представителите в Съединени американски щати за помощта да Украйна.

Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен, Снимка: EPA/BGNES

„ Приветствам преобладаващия позитивен избор от Камарата на представителите. Украйна заслужава цялата поддръжка, която може да получи против Русия. Сега настояваме американския Сенат да я гласоподава допустимо най-бързо, защото на карта са заложени животи. Трансатлантическите сътрудници са обединени в поддръжка на свободата и демокрацията “, написа в „ Х “ председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг написа в същата платформа:

„ Приветствам утвърждението от страна на Камарата на представителите на нов огромен пакет помощ за Украйна. Украйна употребява оръжията, обезпечени от  съдружниците от НАТО, с цел да унищожи съветските. Това ни дава повече сигурност на всички нас – в Европа и в Северна Америка “.

„ Приветствам вота в Камарата на представителите, с който бе утвърдена извънредно нужната и основна помощ от 60 милиарда $ за Украйна “, написа в „ Туитър “ ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. „ Това изпраща явен сигнал до Кремъл – тези, които имат вяра в свободата и хартата на Организация на обединените нации, ще продължат да поддържат Украйна и нейният народ “, споделя още Мишел.

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на САЩ 

„ Благодарен съм на Камарата (на представителите), на двете партии и персонално на председателя Майк Джонсън за решението, което резервира верния ход на историята “, написа Зеленски в обществената платформа „ Х “.

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР