Пакет от мерки срещу инфлацията, обсъжда кабинетът, обяви премиерът. Вчера

...
Пакет от мерки срещу инфлацията, обсъжда кабинетът, обяви премиерът. Вчера
Коментари Харесай

Кабинетът обсъжда пакет от мерки срещу инфлацията


Пакет от ограничения против инфлацията, разисква кабинетът, разгласи министър председателят. Вчера съдружните сътрудници започнаха диалог да падне ли Данък добавена стойност върху хляба и какъв брой да бъде за родните плодове и зеленчуци.

Правителството ще търси способи за справяне с инфлацията и високите цени. Премиерът Кирил Петков означи, че цените на тока за бита остават непроменени, а досега бизнесът е подкрепят с над 4 милиарда лв..

Продължава и изплащането на 70 лева добавки за на пенсионерите за Великденските празници. В министерството на финансите се разискват разнообразни разновидности за понижаване на Данък добавена стойност, като към момента няма нищо решено.

Всеки кг краставица от оранжерията на Антони Пашов в стамболовското село Жълти бряг сега коства 3,50 лв., от които близо 60 стотинки са Данък добавена стойност. Пресмята какъв брой ще поевтинее продукцията му, в случай че трансформират ставката.

„ Цената ще спадне 10% Данък добавена стойност при тия цени, които са сега, не е по никакъв начин малко “, споделя Антони Пашов.

Поевтиняване и на хляба при нулево Данък добавена стойност, предвиждат от сектора.

„ Ако сега крайната цена на хляба е 1,20 лева, това значи, че хлябът ще се продава на 1 лев., не са малко 20 стотинки на 1 лев “, съобщи Марияна Кукушева, ръководител на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

Правителството чака разбора на финансовия министър, който през вчерашния ден съобщи, че е срещу диференциране на ставките.

„ Вчера имахме среща и с търговците на горива в този миг не виждат повишаване на цените на горивата и ще имаме ежеседмично тези срещи “, сподели министър председателят Кирил Петков.

Вицепремиерът Корнелия Нинова удостовери за търсене на единодушие за данъчните ограничения, които включват и Данък добавена стойност за горива, парно, ток и вода.

„ Както и облагане на свръхпечалбите, насъбрани в енергийните сдружения, това обгръща и държавните, и частните, тъй като решението да се вземе дял единствено от държавните енергийни сдружения слага частния и държавен бранш в неравнопоставено състояние, а по Конституция те са равнопоставено “, Корнелия Нинова, министър на стопанската система.

В обединението има спор по две претенции на Българска социалистическа партия: за таван на цените и въвеждане на необлагаем най-малко.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР