Пакарана е рядък гризач, трети по размер в света, който

...
Пакарана е рядък гризач, трети по размер в света, който
Коментари Харесай

Запознайте се с най-голямата и чаровна мишка на света – пакарана

 Запознайте-се-с-най-голямата-и-чаровна-мишка-на-света---пакарана

Пакарана е необичаен гризач, трети по мярка в света, който е очевидно по-голям от котките и даже от някои кучета. Живее единствено в тропическите гори, по скатовете на планините, може да ги срещнете в Еквадор, Перу, Боливия, Бразилия, Колумбия и Венецуела. Зверчето е извънредно миролюбиво и отзивчиво, по тази причина постоянно става и домакински любим.

Възрастна пакарана може да тежи 15 кг, на тип е доблестен, угоен плъх, какъвто в действителност си е. Само че, за разлика от плъховете, не си изяжда запасите и не придвижва заболявания. Мирно, само че и неефикасно животинче – не лови мишки, не пази къщата.

Пакараната не е див звяр и няма да ви пипне с пръст, в случай че не го закачате. Той се храни със свежа салата, плодове и зеленчуци, не би отказал и човешка храна. При тов се храни постепенно, педантично, с вкус, с цел да притегля туристите, които се боричкат между тях, с цел да погалят „ страшната мишка “, както обичат да я назовават. Но тя напълно не е страшна!

Освен това пакараната е доста чистоплътно създание, не пропуща благоприятен случай да се измие както си би трябвало. Те не се крият в дупки като се изключи интервала, в който са бременни и гледат децата си. Пакараната може да се катери по дърветата, само че там няма какво да прави.

Пакараните притеглят вниманието върху себе си и с това, че са моногамни и в случай че намерят свояспътник в живота, остават с него вечно.Подобно на хората, бременността им продължава 8 месеца, нормално раждат по две. Бебатата са извънредно непретенциозни и единствено след няколко дни вкусват твърда храна. Пакараната е чудесно домашно животно.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР