Пак се случи! Президентът на САЩ Джо Байдън се обърка

...
Пак се случи! Президентът на САЩ Джо Байдън се обърка
Коментари Харесай

Джо Байдън отново сгафи! Този път обърка Ангела Меркел с Хелмут Кол

Пак се случи! Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се обърка на неотдавнашно предизборно събитие, разменяйки някогашните немски канцлери Ангела Меркел и Хелмут Кол, последният от които умря през 2017 година Това беше второто сходно комплициране на Байдън за по-малко от седмица, написа европейската редакция на Politico.


Говорейки на акция за набиране на средства в Ню Йорк в сряда, водачът на демократите напомни диалог през 2021 година с водачите на Г-7, когато се случи грешката. В този диалог водачите обсъждаха протестите от 6 януари в Капитолия на Съединени американски щати, когато немският водач се обръща към Байдън.

" И тогава Хелмут Кол се обърна към мен и сподели: " Какво бихте споделили, господин президент, в случай че вземете лондонския Times и научите, че 1000 души са разрушили вратите на английския парламент, умъртвили са няколко души по пътя, с цел да предотвратят встъпването в служба на премиера “, съобщи Байдън, както беше обявено от голям брой издания.

Но Кол, който управлява Германия като канцлер от 1984 до 1989 година, умря четири години по-рано и Меркел беше тази, която участва на събитието на Г-7 през 2021 година

Това е вторият път тази седмица, в който президентът на Съединени американски щати обърква европейски водачи с покойници. Докато разказваше друга история за срещата на Г-7, Байдън по-рано тази седмица обърка френския президент Еманюел Макрон с починалия Франсоа Митеран, който управлява Франция от 1981 до 1995 година и умря през 1996 година

81-годишният президент на Съединени американски щати направи редица обществени обърквания. През юли 2023 година той инцидентно сподели, че " над 100 “ американци са умряли от Covid-19. По-късно Белият дом поправя това на " над 1 милион “.

През юни той обърка войната в Украйна с тази в Ирак, като сподели, че съветският президент Владимир Путин " губи войната в Ирак “.

 

Източник Факти

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР