Пак празник. Е, честит празник на настоящите и на бившите

...
Пак празник. Е, честит празник на настоящите и на бившите
Коментари Харесай

Математикът Витанов с нов бисер - назова еротична причина в България нещата да не вървят

" Пак празник. Е, цветущ празник на актуалните и на някогашните студенти. Годинките си вървят, само че към момента си го честваме. И по добре да пийнем по нещо, че като гледаме какво става из Кукленото шоу – почнаха цирковите детайли. Но ще дойдем и до това " - с тези думи математикът проф. Николай Витанов стартира своя разбор, където нищи протичащото се на българската политическа сцена, както и по какъв начин се развиват военните дейности по фронтовете в Израел и Украйна. Той още веднъж залага на цинизми и сипе бисери, в опит да бъде забавен.

" Най-напред, продължаваме с Маркс. Знаете, че доста почитам икономическите му теории. Ето ви нещо от " Капиталът ”

Карл Маркс (ден осми)

… В реалност служащият принадлежи на капитала, преди да се е продал на капитала. Неговото икономическо иго е както провокирано, по този начин и скрито от периодическата продажба на себе си, от промяната на господарите му и от съмненията в пазарната цена на работната мощ.

Следователно капиталистическото произвеждане, под своя аспект на непрестанен обвързван развой, на развой на възпроизводство, създава освен артикули, освен принадената стойност, само че също по този начин създава и възпроизвежда капиталистическото отношение; от едната страна капиталистът, от другата наемният служащ.…

Възпроизвеждат се и връзките, ни споделя Маркс. Я да поразсъждаваме върху това от позиция на нашите морни участници в Кукленото шоу.

Както ви е ясно, те никакви господари не са. Те са наемни служащи, наети да обслужват непознати ползи. Наведени, ближат праха на подметките на господарите си всеки ден и ви играят Кукленото шоу, та нека да не забележите.

И не могат да се освободят от оковите си. Защо? Защото връзките се възпроизвеждат – споделя Маркс. От едната страна – господарят, от другата – наемният служащ.

Ближи! - споделя господарят. И те почват да ближат горките. Наредиха им да дадат още ракети за Противовъздушна отбрана на Украйна. Ближат. Изведнъж – но имали сме още негодни ракети. Чакай, бе, нали негодните към този момент ги пратихте? Отговор – ближат.

Наредиха им да демонтират паметника на Съветската войска – ближат. Ама рисков бил, но пукнатини имал. Хайде, де. Наредиха ви да ближете подметките и в този момент се чудите, по какъв начин да извършите задачата, нали по този начин. Робът си остава плебей.

Ближе непознати подметки е осъществя непознати ползи. Отношенията се възпроизвеждат тъкмо както си ги е описал Маркс. И забележете – милосърден съм, сънародници са ми въпреки всичко. Затова приказвам за лизане на подметки, въпреки, че работата отива на ближене на нещо друго.

Още тъпанариади няма да разясня. Ще кажа единствено, че шефът на " Пирогов ” е дряновец, а те са към този момент от планината. Тоест, няма да се даде елементарно. Отонешенията се възпрозвеждат, споделя Маркс. Тъй, де, планинците са привикнали на компликации. И не се отхвърлят елементарно.

И какво да чакаме откакто връзките се възпроизвеждат? Ами да упованието облизването на подметките на господаря са продължи. Кукленото шоу, дами и господа!

Гледайте, в този момент ви е паднало! Наведени и жалки, ближат непознати подметки и ежедневно продават националните ползи.

Стига с Маркс за през днешния ден, караме нататък

Напред към войните.

Войната в Газа. И тук – възпроизвеждане на връзките. Израелската войска почна да унищожава южната част на Газа. Нищо ненадейно. Броят на убитите налижава 20 000 (официално), а импровизирано може към този момент и да ги е трансферирал. 20 000 – това към този момент са десетки хиляди. Нали по този начин.

Да фиксираме, какво ви беше планувано. Войната си влиза в третия месец, само че ви бе планувано, че ще е дълга, поради положителната подготовка на Хамас. Знаете, какво демонстрират изчисленията – победа за Израел, в случай че няма интервенция на някоя от трите огромни армии в района – египетската, иранската ири турската. Такава интервенция не се чака.

И се идваме на въпроса – откакто Израел срине Газа, какво ще става с палестинците там? Знаете, че не съм оптимист и съгласно мен ще има огромни мигрантски потоци от Газа. То си беше концлагер под небето, но имаше най-малко къде да се живее. Сега няма да има и къде да се живее.

Каквото и да стане, към Европа ще тръгне вълна от бежанци, които ще се смесят с настоящия напор. Както е споделил Маркс, упованията са у нас връзките да се възпроизвеждат, т.е. да продължи близариадата и тъпанариадата във връзка с миграцията. Ще има да гледате извънредно жалки серии на Кукленото шоу.

Така, напред към другата война.

Големият пробив? Гледаме усовието за съществуване на подобен – завладяването на Токмак. Чакаме завладяването на Токмак – ден 72. Не е високомерен. Защо ли? Ако слушахте добре, какво ви говореше паплачариата по малките екрани, украинците от дълго време трябваше да са стигнали до Владивосток, а москаляците да бягат ужасени единствено от типа на западните чудо-оръжия.

А, да и Путин трябваще да бъде изолиран. Ами изолиран е. Оня ден го одобриха като цар в ОАЕ, след това – отново по този начин в Саудитска Арабия и по-късно си лафи с президента на Иран. И от през днешния ден – почивката свърши – айде отново изолиран.

Западният хайлайф най-сетне почва да вдява, че Украйна губи войната и почва да се чуди какво да прави.

Какво става по нашите пинчер-бауцарски ширини? Е по какъв начин какво – пинчерите облайват, защото им е заповядано. Изведнъж – още зенитни ракети били негодни. Тъй, така, знаем – негодни са.

Паметникът на Съветската войска се бил почупил. Тъй, така, знаем – почупен е, би трябвало да се махне. Скоро ще ви наредят да си събуете и гащите. И това ще извършите. Жалка работа. Кажете ми – по какъв начин да ги почитам, като виждам какво вършат.

По умна политика би трябвало тука, споделя Витанов. Бауц-бауц-бау-у-у-уц, се чува отсреща. Въдпроизвеждане на връзките, дето вика Маркс. Ама гледайте гърците и турците. Ще си извадят очите, но за пред света Ердоган и Мицотакис – аха, аха, ще се вземат. Тъй се прави политика. Но по какъв начин да го набиеш това в главите на тези от пинчер-бауцарника.

Ами гледайте – колкото повече Украйна губи войната, толкоз повече тия от пинчер-бауцарника ще ни вкарват в тая война. Възпроизводство на връзките – напълно по Маркс. Ближи – командва им господарят. И те ближат.

Изправете се бе, ей, споделя им Витанов. Взели са ви в клуба на раздаващите плесници, раздавайте плесници. Що не вървели нещата у нас. Много просто – нещата у нас са фундаментално сбъркани. Имаме си подкупен, андрешковски капитализъм. И се чудим за какво колата е посред блатото. Ами къде да е?

Стига толкоз по това за през днешния ден.

Я да забележим най-после, какво става с прогнозите за корона вируса.

Прогноза – няма да има препълване на лечебните заведения. Валидност – към този момент 500 дни.

16 месеца са 488 дни. Над 16 месеца годност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 17 месеца са 518 дни. Броячът върти.

Прогноза – няма да има дифузно разпространяване на вируса. Валидност – към този момент 603 дни. 19 месеца са 578 дни. 20 месеца са 609 дни.

Броячите въртят. Като дойдат идващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези върхове и ще сравнявате. И така ще разберете кой какъв брой коства.

603 дни годна прогноза. 19 месеца, върви месец номер 20. Проклетата прогноза – още е годна. Броячите си въртят, върховете се усилват. Да му мисли, който ще би трябвало да ги усъвършенства.

Знете какво би трябвало да вършиме. Вършите си работата умерено, спазвате обикновените защитни ограничения и гледате да не се получи второстепенен пик до идващите празници. И да се получи, няма да е огромен, тъй като се справяте добре и празниците се чакат да са спокойни.

Е, през днешния ден сме към този момент 8-ми декември. Прогнозата за спокойни коледни и новогодишни празници се сбъдва.

Та по този начин.

Желая здраве и триумфи и дано вирусите и войната стоят надалеч от вас ", написа проф. Витанов в персоналния си фейсбук профил.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР