Пак няма достатъчно спасители - това е посланието на репортаж

...
Пак няма достатъчно спасители - това е посланието на репортаж
Коментари Харесай

От БЧК казват, че 40% от искащите да са спасители не плуват достатъчно добре

Пак няма задоволително спасители - това е посланието на репортаж на Българска национална телевизия преди най-активния летен сезон.
Изненадващо или не, само че съгласно ръководителя на Областния съвет на БЧК във Варна Илия Раев цели 40% от искащите да станат спасители в действителност не могат да плуват задоволително добре. Според него, колкото и неуместно да звучи за морски град, това се дължи на неналичието на плувна подготовка от най-ранна възраст. Затова регионалното управление на БЧК ще предложи на общината плуването да бъде всеобщо въведено в учебните заведения и университетите.
Към момента във и към Варна има охраняеми 136 басейна и 5 плажа, което е прекомерно малко. БЧК е подготвен да спомага на Областната администрация за сигурността на неохраняемите плажове.
От години един от главните проблеми е и възнаграждението на водните спасители, което е приблизително 600 лв.. БЧК предлага страната да поеме контрола върху заплащането на спасителите от страна на концесионерите на плажовете, като се вършат от време на време инспекции. Раев успокои, че има задоволително фрагменти, с които да се обезпечи водното избавяне във Варна и района този сезон.
Преди два дни стана ясно, че десетки плажове са без спасители, изключително по Южното Черноморие. Само за Северния плаж в Бургас са нужни 42-ма водни спасители, само че пък там няма претенденти поради ниското възнаграждение, написа в. " Сега ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР