Пак мъка по магистрала Хемус. При това м морския сезон. Започва

...
Пак мъка по магистрала Хемус. При това м морския сезон.
Започва
Коментари Харесай

Цяло лято мъка на Хемус! Затварят единия от тунелите

Пак тъга по автомагистрала " Хемус ". При това м морския сезон.

Започва ремонтът на тръбата за София на тунел „ Ечемишка “ на автомагистрала „ Хемус “, оповестяват от Агенция „ Пътна инфраструктура”.

За осъществяване на строително-монтажните работи е лимитирано прекосяването в тръбата за столицата, а трафикът се реализира в двете посоки в тази за Варна.

Необходимо е водачите да карат с нараснало внимание, да съблюдават прецизно поставената сигнализация и ограничаването на скоростта, приканват от пътната организация.

Съоръжението, с дължина 820 м, е в употреба от 1985 година и е в неприятно градивно положение. За привеждането му в сходство с европейските стандарти за сигурност се планува унищожаване на разрушените елементи от вторичната обшивка на тръбата за столицата. Конструкцията на оборудването ще бъде възобновена и ще се инсталира нова хидроизолационна система.

Ремонтираната тръба ще е с нова дренажна система, асфалтова настилка, пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, осветяване и система за светлинно водене, с които се обезпечават сигурност на пътуването и опция за бърза реакция при случай. Ще бъде построена напречна пешеходна изложба в оборудването за връзка на двете тунелни тръби, която при положение на повреда в някоя от тръбите, ще се употребява за евакуация на хора.

Срокът за осъществяване на ремонтните действия е до края на септември 2021 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР