Пак допинг в българските щанги! Австриецът с български паспорт Дейвид

...
Пак допинг в българските щанги! Австриецът с български паспорт Дейвид
Коментари Харесай

Български щангист е уличен в употреба на допинг

Пак допинг в българските щанги! Австриецът с български паспорт Дейвид Фишеров е с позитивна проба, демонстрира информация в листата с осъдени спортисти в уеб страницата на Международната федерация по повдигане на тежести.

Скандалът е голям, тъй като този случай е укрит повече от година, сочат данните. Тепърва ще се открива по кое време за своята позитивна проба е научил Дейвид Фишеров и по кое време за този случай е било известено към този момент бившето управление на българската федерация по повдигане на тежести.

Европейският първенец от 2022 година в кат. до 102 кг Дейвид Фишеров е дал позитивна проба на 10 март 2023 година за веществото тренболон (анаболен стероид). То се съдържа в медикамент, прилаган външно. В случая Фишеров го е употребявал върху коляното си. Абсолютна тайнственост е по какъв начин до 5 април 2024 година допинг абсурдът не е излязъл на бял свят.

Най-тежкото допустимо наказване за Дейвид Фишеров е 4 години. От Българската федерация по повдигане на тежести прецизираха, че към момента нямат публично удостоверение, за периода на глобата, написа bTV Sport.

25-годишният Дейвид Фишеров е роден в Австрия, само че от 2020 година има българско поданство и се състезава за нашата страна.

През септември 2023 година беше обявено, че е взел участие в злополука, която го спря за присъединяване даже единствено в претеглянето на олимпийската подготовка в Саудитска Арабия, като това постави край и на опцията му да взе участие на Игрите в Париж през 2024 година

Последният заловен с допинг български щангист е  Юндер Бейтула. На 1 юли 2021 година той бе тестван, до момента в който е в извънсъстезателен режим, а в тестът му бяха открити забранени хормони на човешкия напредък. 

Положителната допинг проба на Дейвид Фишеров е 21-ата за българските щанги от олимпийските игри в Пекин през 2008 година насам. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР