Пак ЧЕЗ, пак ток, пак популистки изказвания. И в един

...
Пак ЧЕЗ, пак ток, пак популистки изказвания. И в един
Коментари Харесай

Борисов на извънреден брифинг: Нямаме връзка със сделката за ЧЕЗ

" Пак ЧЕЗ, отново ток, отново популистки изявления. И в един миг се получава, че надали не аз и държавното управление участваме в някаква подмолна тъмна договорка. Не единствено, че не участваме, само че и никакво въздействие или отношение нямаме по тази договорка. " Това сподели на ексклузивен брифинг през днешния ден по отношение на продажбата на активите на ЧЕЗ в България министър председателят Бойко Борисов.

Той напомни февруарските митинги преди години, провокирани от огромни сметки за ток, след които кабинетът му подаде оставка и пристигна държавното управление на Пламен Орешарски. " Тези хора с това, че забавиха фактурите на времето и се натрупаха големи сметки на хората, идващите години стана ясно, че не е било по този начин. Ние подадохме оставка. Сега в публичното пространство се насажда чувството, и то доста планувано и тъкмо, че някаква Гинка от Пазарджик, стоешком някой от нас най-вероятно зад нея, прави една такава договорка ", сподели Борисов.

" Този път оставки няма да има и им давам обещание на тези хора да ги разнищя до дъно ", закани се Борисов, имайки поради, че този път оставка няма да подава. 

" Толкова ювелирна, хубава интервенция отново ни спретнаха. Знаят, че сме в чужбина, знаят, че съзнанието ни е ангажирано там. Няма да им дам да ни петнят репутацията. Тези хора са ме сваляли веднъж от власт, този път няма да стане ", съобщи още той, представен от БГНЕС. Премиерът се зарече да " гони поред, този път до дъно ".

По-рано през днешния ден стана ясно, че той е изискал от чешкия министър-председател в оставка Андрей Бабиш всички документи за договорката за ЧЕЗ, която е подписана в Прага според чешкото право.

" Като разгледах това, което министър председателят на Чехия ми е изпратил, виждам руско-грузински офшорки, съветски банки, български… И то от тези, които и преди, по някаква причина, са имали проблеми ", разяснява Борисов, но отказа да посочи имената на банките, записани в документите.

" Това, което ми изпраща през днешния ден министър председателят на Чехия, излиза, че в действителност тези банки, са изпратили писмо за комфорт, писма за планове, хвърчащи писма, които във финансово-правния мир не значат безусловно нищо ", сподели той. " Ще замоля незабавно шефът на Българска народна банка да види какви са тези писма и да види тези банки дали са ги изпращали. Нашият банков контрол да се намеси ", съобщи Бойко Борисов.

Той посъветва президента Румен Радев да се обади на чешкия дървен глава Милош Земан и да се поинтересува какво мисли за договорката.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР