Падне ли дерогацията, става страшно. За това предупреди Павлин Ваковски,

...
Падне ли дерогацията, става страшно. За това предупреди Павлин Ваковски,
Коментари Харесай

Синдикати предупредиха: Падне ли дерогацията, става страшно

Падне ли дерогацията, става ужасно. За това предизвести Павлин Ваковски, президент на Синдиката на българските нефтохимици.

В изявление за “Труд ” Ваковски приказва допустима ли е замяната на съветския петрол с различен и какъв брой време е належащо за това.

Според него обезпечаването на безвредна употреба на предприятието при преход към неруски петрол е задача, която действително се взема решение на два стадия.

Първият е научно-технологичен – намиране на най-благоприятен състав от различни типове петрол, и търговски. Вторият е логистичен – да се обезпечи дълготрайна постоянна верига на доставки, със съответните контракти и графици.

През последната година нашите технолози и търговци проучват опцията да доставка и преправка на над 100 типа неруски петрол. От тях е належащо да бъдат определени най-подходящите, както и най-оптималната композиция сред тях. Целта е гарантиране на постоянна и безвредна работа на инсталациите, произвеждане на артикул с обезпечено качество на допустима цена, споделя още Ваковски.

Според него най-близкият по състав казахски петрол се предлага в извънредно лимитирани количества. Стартирани са договаряния за доставката му, само че отговорът е, че в идната една година няма по какъв начин да получим ритмични доставки от него.

Логиситка на доставки

По отношение на логистиката, късото разстояние по море единствено 800 км, късото време за превоз, единствено 36 часа до Бургас, ритмичността на доставките, заради минимални опасности за закъснение са измежду главните преимущества на потвърдилата се сполучлива през миналите 60-години верига за доставки на съветски петрол.

Имаме потребност от време за потвърждаване на опцията за преправка на даден тип петрол независимо или в композиция, на база научно потвърдени и на практика доказани способи за оценка.

Искаме да им кажем да спрат да си играят с дерогацията като с разменна монета. Да спрат да я местят като пешка по шахматна дъска, показва Ваковски.

Той уточни, че митингът през днешния ден ще е сигнален и ще бъде за към час.

Исканията ни са за опазване на работните ни места в дълготраен проект и е срещу водената разнопосочна и манипулативна политика, която е в ущърб на ползите на работещите в рафинерията и техните фамилии.

В комбината работят над 3500 души. Всеки със семейство, всеки със своите проблеми. И всеки се тормози какво се случва. Ако не дай си Боже, се случи някаква непозволена продажба, с преждевременна дерогация, ние оставаме на улицата. Това са над 3500 ориси. Ние сме профилирани експерти.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР