Падналият нов сняг може да удължи зимния сезон на някои

...
Падналият нов сняг може да удължи зимния сезон на някои
Коментари Харесай

Снегът може да удължи зимния сезон до края на април, смята Ангелкова

Падналият нов сняг може да удължи зимния сезон на някои места до края на април. Такава прогноза направи в ефира на БиТиВи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя посочиу че все още се регистрира 17% растеж на броя на зимните туристи и съвсем толкоз на приходите от тях. Чужденците в зимните курорти са главно от прилежащите страни и по малко от Англия, Германия и Русия. Най-голям растеж пък имало на зимните туристи от конкурентни ски дестинации като Италия и Австрия.

В отговор на въпрос за това в чии ръце са попаднали концесиите на някои плажове Ангелкова изясни, че за тях се явявали по една-две компании и не можела да накара никого да взе участие в състезанията. Одобрените претенденти били изрядни компании, които комисията по оценка проверила. В нея пък вземат участие представители на няколко министерства. Увери, че без значение кой е концесионер, всички ще имат достъп до всички плажове.

Попитана още веднъж за пътуването си до Холивуд за церемонията по раздаването на оскарите, Ангелкова разгласи, че сама е поела разноските за това и че има задоволително пари да си го разреши. Поканата получила от свои другари от промишлеността, които не назова, само че сподели, че някои от тях са на фотосите с нея, които тя разгласява в профила си във фейсбук. Сред тях бяха Салма Хайек, Гари Олдман, Майкъл Дъглас, Силвестър Сталоун и други

Обясни, че киноиндустрията има директна връзка с туризма, тъй като притегля интереса. Хърватия, да вземем за пример, разчитала главно на киното за непознатите туристи от далечни пазари. Ползата от такива персонални другарства в киноиндустрията пък била, че е опция да се привлекат в страната влиятелни хотелиерски марки, в които отсядат високия клас туристи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР