Паднали са около 200 литра на квадратен метър, което много

...
Паднали са около 200 литра на квадратен метър, което много
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив с последна информация за ситуацията в Карловско

" Паднали са към 200 литра на квадратен метър, което доста рядко се случва ", това съобщи регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев по отношение на обстановката в Карловско след тежките наводнения.

" Най-важно беше да спасим хората. Тук имаме цялостен триумф, тъй като нямаме нито един умрял, нито един потърпевш. Това се включи посредством и на армията и на екипите на пожарна сигурност ", продължи той.

" След това преминахме към втори стадий - обгрижване на потърпевшите хора. В кметството на с. Слатина бяха назначени 65 индивида, а в болничното заведение на Карлово - 6 индивида.

" Голяма част от евакуираните се настаниха при техни близки и познати. С това нямаме бедстващи хора ", посочи Стоев.

" Вече преминахме към третия стадий - действия по почистване, поправки, обезопасяване и обеззаразяване. В насъбраните наноси има рискове да плъзнат болести и епидемии ", сподели още регионалният шеф на Пловдив.

До този миг е възобновен мостът от с. Богдан към с. Московец, добави Ангел Стоев.

Той благодари на десетките доброволци, присъединили се в помощ на бедстващите.

" Част от техниката не можем да използваме, тъй като тук-там има рядка тиня и в случай че тя влезе там - тя ще затъне. Тъй като при мен дойдоха доста въпроси за техниката - в с. Каравелово има 4 фадроми, общо 9 самосвала, 2 верижни багера, камион с щипка, 60 дороволеца и 60 боеца с общо 5 резачки. Само в това село. В с. Богдан има 4 фадрома, 2 самосвала, 1 верижен екскаватор, 20 доброволци, а допреди малко имаше 40 боеца, а доскоро към тях се причислиха още 53-ма военни. В с. Слатина - има 3 багера, 2 самосвала, 2 камиона с щипки, 40 боеца и 1 екскаватор ", даде той детайлности за тежката техника, налична в тези три обитаеми места.

" Ще се създадат протоколи, ще бъдат оценени вредите и ще се направи количествено-стойностна сметка, която ще отиде в Междуведомствената комисия по възобновяване и подкрепяне. Имаме уверението на министър Демерджиев, че ще я свика незабавно, откакто протоколите бъдат събрани ", акцентира той.

" Имаме проблеми с водата ", не скри казусът Ангел Стоев.

И добави, че община Сопот е без вода.

" Надявам се в период не повече от два дни водоподаването да бъде възобновено, само че по-важно е качеството на водата. Ще се взимат по две проби от водата във всяко обитаемо място, на което възстановим подаването, с цел да не стига до болести. Призоваваме хората да не употребяват вода от чешмите ", акцентира строго регионалният шеф на Пловдив.



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР