Падналата в асансьорна шахта жена е стабилизирана, но остава с

...
Падналата в асансьорна шахта жена е стабилизирана, но остава с
Коментари Харесай

Падналата в асансьорна шахта жена остава с опасност за живота

Падналата в асансьорна шахта жена е нормализирана, само че остава с заплаха за живота, оповестява Българска национална телевизия, базирайки се на Васил Детелинов, основен секретар на Сдружението на производителите и вносителите на асансьори. Причината за случая още не е открита. Най-вероятно ще се упрекна без виновност виновният, разяснява Васил Детелинов.
Според него всички асансьори над 30 години са евентуално рискови за живота и здравето на хората. Версията на техника е, че дамата е била предизвестена, че асансьорът е ремонтиран и не трябва да се употребява, само че тя се е пробвала да влезе. Има фрапиращо нарушаване при въпросния асансьор, няма стъкло на вратата, а ламарина с перфоратори. А общият образ на постройката е, че е без притежател, шахтата би трябвало да е осветена, в случай че няма асансьор, с цел да се види, няма кабинна врата също.
Забранено е в цяла Европа да се употребяват асансьори без кабинни порти. Ако се упрекна техникът, това е неточност, тъй като той не е отговорен, би трябвало да се открие притежателят на постройката, а страната още веднъж не си е свършила работата, уточни Детелинов. Държавна организация за метрологичен и механически контрол, както и притежателят на постройката - Софийския университет, отхвърлиха да дадат мнение по въпроса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР