Паднала отломка от църква уби испански турист в Италия, съобщи

...
Паднала отломка от църква уби испански турист в Италия, съобщи
Коментари Харесай

Отломка от църква уби испански турист в Италия

Паднала отломка от черква умъртви испански екскурзиант в Италия, заяви организация АНСА. Загиналият е 52-годишен мъж, който със брачната половинка си е посетил готическата черква „ Санта Кроче “ във Флоренция.

Изданието показва, че откъснал се „ архитектурен детайл “ е паднал върху испанския жител. Загиналият е гражданин на Барселона. Отломката е паднала от близо 20 метра върху главата му. На място бяха изпратени медицински екипи, които обаче единствено са установили гибелта на мъжа. Отломката е била парче камък, който е употребен за укрепване на дървена структура, съобщи специалист.

Прокуратурата във Флоренция стартира следствие по случая. Към мястото на нещастието бяха изпратени служители на реда и следователи, които би трябвало да изяснят всички условия към гибелта на испанеца.

От италианското министерство на културата оповестиха, че е стартирано престъпно следствие, с цел да бъде подведено под отговорност лицето, отговарящо за поддръжката на известната измежду туристите черква във Флоренция.

От кметството във Флоренция изрекоха своите съболезнования на околните на умрелия мъж. Базиликата „ Санта Кроче “ е една от най-известните църкви в Тоскана. Строителството й е финансирано от най-заможните семейства на Флоренция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР