Падна фасадата на мол в центъра на Благоевград Бурният вятър

...
Падна фасадата на мол в центъра на Благоевград Бурният вятър
Коментари Харесай

Падна фасадата на мол в центъра на Благоевград

Падна фасадата на мол в центъра на Благоевград
Бурният вятър събори цялата фасадна стена на мол Ларго в идеалния център на Благоевград, съобщи кореспондентът на БГНЕС от града.

Падна цялата железна облицовка на източната страна на постройката. Минути по-късно падна и част от южната фасада.

На място дойдоха пожарни и коли за спешна помощ. Служители на службата за спешно избавителни интервенции започнаха да почистват отломките от металните части в търсене на затиснали хора, за каквито съмнения имаше.

За благополучие, към този миг, за потърпевши хора не се оповестява. Служителка в заведение наоколо съобщи, че жителите са съумели да се отдалечат на безвредно разстояние сега, в който са почнали да падат железни елементи от фасадата.

Двайсет души са се намирали в кафето, което е на покрива на мола. Първо са усетили миризма на пушек, по-късно са се чули трясъци. Хората са се разбягали и излезли от постройката.

Час след случая, случил се в 18.15 часа, целият регион на площад „ България ”, където се намира Ларго мола е отцепен. Целият мол е предан на концесия за 30 години.

През 2014 години на постройката бе поставена новата фасада с обшивката от железни пана.

[b]Силният вятър в понеделник следобяд сътвори доста проблеми освен в Благоевград. В София вятърът съумя да изкорени и събори дървета в центъра на София и едно в Борисовата градина. На столичния бул. "Рожен" дърво падна върху лек автомобил, за благополучие без хора в него. [/b]

Паднало дърво и клони имаше на кръстовището на улиците „ Екзарх Йосиф ” и „ 11 август ” в центъра на столицата.

Друго дърво бе повалено в Борисовата градина, покрай Астрономическата обсерватория на Софийския университет.

От Столична община увериха, че са мобилизирани всички дежурни спешни екипи за премахване на последствията от мощния вятър.

[b]Множество сигнали за паднали предмети пристигнаха и от Северозападна България.[/b]

Най-сериозно е наранена област Монтана. Там има изпочупени дървета и клони, паднали ламарини и предмети. Няма потърпевши хора.

През втората половина на денонощието е в действие жълт код за евентуално рисково време поради усилването напразно.

Властите припомнят на жителите да обезопасят незакрепени предмети от тераси или прозорци на жилища, офиси и търговски обекти и да бъдат деликатни при напредването си.

Изпълнителите на строителни обекти да ревизират положението на строителните оградите, крановете, скелета и да подхващат дейности по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни детайли също да ревизират обектите си. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР