Падението на Рома в Серия А не спира. Това се

...
Падението на Рома в Серия А не спира. Това се
Коментари Харесай

Дженоа прегази Рома – ВИДЕО

Падението на Рома в Серия А не стопира. Това се затвърди след  тежка загуба при гостуването си на Дженоа. “Вълците ” изгубиха с 1:4 и имат единствено 5 точки след първите 6 кръга. Това е и най-лош старт на сезон за Мауриньо в треньорската му кариера. Дженоа записа първа домакинска победа в шампионата за този сезон и първи триумф над този противник в последните им 18 мача.

 Снимка: БГНЕС

Алберт Гудмундсон откри резултата още в петата минута, а Брайън Кристанте изравни в 22-ата минута. В самия завършек на първото полувреме Матео Ретеги даде преднина на домакините, а след почивката се разписаха Мортен Торсби и Жуниор Месиас, който направи своя дебют за Дженоа, като влезе като запаса малко преди да означи гола си.

 Снимка: БГНЕС

Дженоа стартира по-добре мача, разчитайки на преса. Още в четвъртата минута сътвори състояние пред вратата на противника, само че Йоренте се намеси уверено след ниско центриране на Сабели. Секунди по-късно “грифоните ” откриха резултата. Бившият състезател на Рома Строотман подаде на Гудмундсон, който с акуратен удар откри резултата.

Римляните пробваха да отговоря, само че по-опасните положения продължиха да бъдат пред вратата им. Диего Йоренте получи травма. Той махаше към скамейката, че ще има потребност от счита. Докато играчите на Дженоа имаха някакви упования играта да бъде спряна Спинацола проби чудесно отляво и центрира, а Кристанте бе оставен непокрит и с глава прати топката в мрежата. Веднага след гола Йоренте бе сменен от Бове.

 Снимка: БГНЕС

Треньорът на Дженоа беше изправен пред съществено тестване. “Грифоните ” изгубиха двама играчи в първия половин час на срещата. Първо Милан Бадей бе заменен наложително, а по-късно и Кевин Строотман. Това обаче не попречи на отбора да се отдръпна на почивката с задатък. Гудмундсон свърши страхотна работа, преодоля двама бранители и напредна към наказателното поле. Исландецът подаде на Торсби, а той пусна към Ретеги, който се разписа.

Моуриньо пусна Белоти на мястото на Манчини за началото на втората част, а “вълците ” стартираха по-активно второто полувреме, само че мъчно създаваха голови обстановки. В 53-ата минута Лукаку прати топката в мрежата, само че попадението не бе зачетено заради засада. Дженоа действаше внимателно и разчиташе главно за защитни дейности, само че успяваше да ограничи офанзивите на противника.

При първата си добра офанзива и първия си удар към вратата на противника след почивката домакините стигнаха до трети гол в 74-ата минута. След ъглов удар Драгосин игра с глава, топката стигна до Торсби, който с глава я прати в мрежата. Играчите на Рома изглеждаха комплицирани и не след дълго получиха още един гол. В 81-ата минута Жуниор Месиас, който влезе в игра малко по-рано и дебютира за отбора, направи резултата 4:1. До края гостите пробваха да стигнат до попадение и сътвориха 2-3 обстановки пред вратата на Дженоа, само че по този начин и не стигнаха до гол.

 Снимка: БГНЕС

Интересно наличие бе видяно на трибуните. Франческо Тоти с половинката си наблюдава онлайн загубата на обичания тим. Със сигурност някогашният капитан на “вълците ” искаше да слезе на терена и да помогне на екс-колегите си.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР