Падането на земята на горящия самолет Ан 148 на „Саратовски

...
Падането на земята на горящия самолет Ан 148 на „Саратовски
Коментари Харесай

Камера заснела как пада горящият самолет Ан 148 край Москва



Падането на земята на горящия аероплан Ан 148 на „ Саратовски авиолинии “ бе снимано от камера в населено място в Подмосковието. На клипа се вижда гърмежът и горящият аероплан, който прелита още няколко десетки метра преди да падне на земята.

При случая няма оживели, оповестиха съветски медии. На борда на разрушилия се аероплан е имало трима чужденци - двама швейцарци и един жител на Азербайджан, както и три деца - на 5, 13 и 17 години. Всички на борда са били застраховани, на фамилиите им се поставя по 2 милиона рубли (около 28 000 евро) базова застраховка, плюс още 25 000 рубли (около 350 евро) за заравяне на починалите. Властите от Оренбургска област ще изплатят в допълнение по 1 милион рубли отплата на фамилиите на починалите.

Самолетът изчезна от радарите 2 мин. откакто излетя от московското летище „ Домодедово “, изпълнявайки полет 703 от Москва до Орск. Връзката сред екипажа се прекъсва минути след излитането.

По-късно избавителните екипи откриха черната кутия на Ан 148, на която са закрепени данните за параметрите на полета, сега се търси и втората.

В момента стотици машини и над 500 спасители претърсват обширно региона на рухването на самолета, чиито парчета са разпръснати в радиус от към километър.

Разбилият се Ан 148 е имал документ за валидност за полети в гражданската авиация до 1 юни 2018 година, публикуван на 1 юни 2016 година Командирът Валери Губанов е бил с 5000 часа нальот, от тях 2800 на Ан 148, а вторият водач Сергей Гамбарян е бил с 812 часа нальот. В момента в летище „ Домодедово “ следователите обясняват кой е подготвял за полет авариралата машина, разпитват чиновниците на аеропорта и на диспечерската работа. Разследват се всички вероятни хипотези, измежду които човешка неточност, естествените условия, техническото положение на машината и терористичен акт.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР