Падането на температурата под 20° в клас крие риск школата

...
Падането на температурата под 20° в клас крие риск школата
Коментари Харесай

Газова ваканция за училищата, ако градусите в клас паднат под 20


Падането на температурата под 20° в клас крие риск школата да бъдат затворени, а учениците да излязат в газова почивка. Това съобщи пред „ Телеграф “ ръководителят на Съюза на работодателите в системата на националната култура и шеф на столичното 119-о СУ „ Акад. Михаил Арнаудов “ Диян Стаматов. По думите му до това би се стигнало, в случай че страната не откри спомагателни средства за просветителните институции, отопляващи се на синьо гориво.

Призив

„ Апелът ни е да не се мисли нито за онлайн формат, нито за затваряне. Държавата би могла да намерения за подкрепяне на всички учебни заведения, които са на газ или с високи сметки, както оказва помощ на разнообразни обществени групи. Сега приоритет би трябвало да са просветителните институции, защото те са бъдещето на нацията “, безапелационен е Стаматов. Той акцентира, че въпреки и вероятни, газовата или дървената почивка действително не е вид, защото отдалеченото образование от последните две години е изчерпало своя предел и не е добре да бъде опция.

Недостиг

Училищата към този момент получиха един път спомагателни средства за режийни разноски към бюджетите си. Те обаче ще съумеят да покрият до 20% нарастване на фактурите. В същото време при просветителните институции, които са напълно на газ, скокът на сметките се чака да бъде към 60% или за тях липсват 40% от нужните средства, с цел да не бъдат затваряни през зимните месеци. Част от школата и градини ще закърпят ситуацията през ноември и декември. „ Допълнителните средства могат да покрият увеличените разноски за електричество и за парно, за пелети, дърва, само че тези пари няма да са задоволителни на учебните заведения, които са на газ. За тях би трябвало да има спомагателна финансова дотация “, акцентира Стаматов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР