Падането на руска ракета върху жилищна сграда в Днипро е

...
Падането на руска ракета върху жилищна сграда в Днипро е
Коментари Харесай

Какво говорят руските медии за ударения жилищен блок в Днипро

Падането на съветска ракета върху жилищна постройка в Днипро е един от най-големите произшествия от началото на войната във връзка с броя на цивилните жертви . Към понеделник сутринта данните демонстрират, че минимум 35 души са починали и над 70 са ранени , оповестява Руската работа на Би Би Си.

Въпреки мащаба на случая съветските държавни телевизионни канали и осведомителни организации съвсем не приказват за него . Държавните медии, които приказваха за нещастието, обърнаха внимание главно на изказването на Олексий Арестович, че украинските сили за противовъздушна защита може да са свалили ракетата .

Руската държавна осведомителна организация РИА Новости заяви за " сриване на вход в Днепропетровск " (съветското име на града), само че в подтекста на полемиката, провокирана от думите на Арестович. В тези изявления няма информация за броя на жертвите и събитията на обстрела.

На уеб страницата на организация ТАСС случаят също се загатва единствено в новината за изказването на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова за Арестович.

На уеб страницата на организация " Интерфакс " няма информация за попадението на ракета в многоетажната жилищна постройка в Днепър.

Според службата за мониторинг на Би Би Си съветските телевизионни канали също не са обърнали внимание на случая с десетки жертви.

В неделя вечерта в заключителното предаване " Вести недели " на телевизионния канал " Россия 1 " се загатва за разрушаването на постройката за 50 секунди след началото на репортажа (показан час след началото на програмата). Става дума и за изказването на Алексей Арестович за работата на Противовъздушна отбрана.

" Първи канал " в последната си емисия за седмицата въобще не заяви за нещастието в Днипро. На 14 януари обаче телевизионният канал заяви за разрушаването на многоетажна постройка в новините. Кореспондентът Григорий Емелянов в историята за обстрела в Украйна приказва за разрушаването на жилищна постройка. " Самите локални поданици имат разнообразни версии, едни споделят, че нашата ракета, свалена от зенитчици, е паднала, други, че самите зенитчици са блъснали там ", споделя създателят на материала, критикувайки работата на украинската противовъздушна защита.

Във вечерните излъчвания вести на 14 и 15 януари НТВ не загатва удара на съветска ракета във многоетажна постройка в Днепър, преразказвайки в детайли известия за обстрел, приближаващ от окупираните територии на Украйна. Въпреки това на уеб страницата на канала се появиха няколко бележки за абсурда към думите на Арестович. Бил е посочен броят на жертвите и са публикувани фотоси на разрушената постройка.
 След удара по 9-етажен блок в Днипро - Путин е удовлетворен
След удара по 9-етажен блок в Днипро - Путин е удовлетворен

Всичко се развива съгласно проекта на Министерството на защитата и Генералния щаб
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР