Пъбовете и ресторантите в Чешката република отвориха врати днес в

...
Пъбовете и ресторантите в Чешката република отвориха врати днес в
Коментари Харесай

Чешките кръчми отвориха незаконно в знак на протест срещу ограниченията

Пъбовете и заведенията за хранене в Чешката република отвориха порти през днешния ден в символ на митинг против държавните ограничавания поради Covid-19, които ги държат затворени от октомври.
Стотици компании се причислиха към митинга, проведен от придвижването " Chcipl pes ", чието име се отнася до държавната антиепидемична система PES, ръководеща рестриктивните мерки.
" Ние сме разочаровани от държавното управление отдавна и желаеме да покажем, че то е избрало неправилния път ", сподели мениджърът Иржи Янечек на пивоварната и ресторанта " Maly Janek " в Джинце, югозападно от Прага, пред Агенция Франс Прес.
" Писна ни и считаме, че министрите би трябвало да обмислят напускането на постовете си ", добави Янечек, съосновател на придвижването.
По време на обяд " Maly Janek " през днешния ден беше на половина цялостна с постоянни отпиващи бира клиенти, фамилии, които хапваха свински ребра или шницел и сервитьори и сервитьорки във вихъра си.
Говорителят на кметството в Прага Вит Хофман съобщи пред Агенция Франс Прес, че отворените заведения за хранене са изправени пред оптималната санкция от 20 000 крони (932 долара) за нарушение на разпоредбите.
 Чехия вкарва най-тежките ограничавания до момента Чехия вкарва най-тежките ограничавания до момента
Чешкият здравен министър Ян Блатни разгласи, че страната минава в оптималната пета степен на епидемиологична заплаха от ковид....
Ресторанти, пъбове и питейни заведения, само че също по този начин и кина, театри, зоопаркове, фитнес зали и множеството магазини са затворени за 10,7-милионната нация в Европейски Съюз от октомври предходната година, като се изключи кратковременно облекчение преди Коледа.
Чешката република се бори да овладее разпространяването на ковид от лятото, откакто на два пъти зае мястото на най-тежката страна в Европа във връзка с нови инфекции и нови смъртни случаи. До момента тя е записала над 930 000 случая на Covid-19 и 15 270 смъртни случая, като дневните повишавания са към 8 000 случая.
Създадено предходната есен, придвижването " Chcipl pes " провежда няколко протестни събития, в това число създаване на километрова верига от бирени чаши в историческия център на Прага по-рано този месец. Отскоро то се трансформира в политическо придвижване, като кръчмите служат като политически клубове, в които нейните членове и почитатели могат да се срещат.
" Предимството на политическото придвижване е, че можем да се срещаме тъкмо както нашите политици могат да се срещат в парламентарната трапезария ", сподели съоснователят на " Chcipl pes " Давид Биксадски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР