Пабло Кареньо-Буста неколкократно с изявите си си през годините е

...
Пабло Кареньо-Буста неколкократно с изявите си си през годините е
Коментари Харесай

Пореден образцов мач: Буста надви шампиона от Атланта по пътя си към 4-тия кръг на US Open

Пабло Кареньо-Буста неколкократно с изявите си си през годините е показвал, че се усеща чудесно на твърдите кортове в Северна Америка, като през този сезон историята се повтори и канадецът завоюва дебютната си " Мастърс 1000 " купа при присъединяване си в Монреал. Що се отнася до Откритото състезание на Съединени американски щати, то точно оттова датират двата полуфинала в Шлема за международния номер 15, който към този момент откри акцията си с победи против Доминик Тийм и Александър Бублик, а през днешния ден затвърди положителните усещания с триумф над 20-тия в света Алекс де Минор за три часа на корта - 6:1 6:1 3:6 7:6(5). По този метод Буста се класира за осминафиналите в Ню Йорк и ще срещне олимпийския сребърен медалист Карен Хачанов.

Началото на дуела се оказа повече от злополучно за австралиеца, който позволи двойна неточност и три непредизвикани, с цел да съобщи откриващото си подаване. Подобно на противника си испанецът също не разчиташе на най-хубавото си сервиране в хода на първата част, само че беше колкото праволинеен при отразяването на брейкболи, толкоз и клиничен пред реализацията им, пробивайки на още два пъти в моментите до края на дебютния сет.

Бронзовият медалист от Токио с тези си дейности закупи нужната рутина в мача и като се изключи че продължи ловко да пресира международния номер 20, то той понижи грешките си, с цел да вземе задатък от брейк при 4:1 във втората част. Де Минор опита с излизания на мрежата да предотврати превъзходството на първенеца от Монреал, само че за сметка на това даже още веднъж загуби сервис гейма си, с което изостана с два сета пасив в общия резултат.

В третата част всичко се развиваше по усета на Буста, който даже доближи брейкболи във втората ѝ половина, само че за първи път от старта на срещата видяхме Де Минор да употребява началния си удар по хипотеза и оцеля. Именно това въодушеви австралиеца да потърси офанзивата в подаването на съперника, като позитивните резултати от смелото му решение не закъсняха и той реализира късен пробив, с който понижи изоставането си в конфликта.

Четвъртият сет започва с медицински таймаут на международния номер 15, само че това по никакъв метод не повлия на протичащото се на корта, като даже наблюдавахме сериозна доминация от страна на сервиращите. Неусетно се доближи заключителната фаза на частта, когато Де Минор бе покрай това да се сгромоляса в 12-тия гейм на лично подаване, само че отрази мачбол, предизвиквайки изиграването на тайбрек, където обаче Буста откакто изостана на два пъти с минипробив, взе нещата в свои ръце и реализира своебразен поврат, преди с втория си мачбол, който се трансформира в една от точките на шампионата досега, да постави точка на разногласието по пътя осминафиналите на US Open.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР