Пабло Кареньо Буста е препятствието, което дели Григор Димитров от

...
Пабло Кареньо Буста е препятствието, което дели Григор Димитров от
Коментари Харесай

Победа над Буста дели Григор от №4 в света

Пабло Кареньо Буста е трудността, което дели Григор Димитров от полуфиналите в Барселона и четвъртото място в международната класация на АТР. Двамата ще премерят сили през днешния ден във втория мач за деня на централния корт, който се чака да стартира след 15,00 часа българско време.

Поставеният под №5 испанец се класира за тази фаза на шампионата от категорията АТР500 след сложна победа през вчерашния ден над французина Адриан Манарино (№11) с 6:2, 4:6, 7:6 (6). Григор пък от своя страна се нуждаеше от съвсем три часа, с цел да пребори Малек Жазири със 7:5, 3:6, 7:6(8).

Днешната борба сред Григор и Буста ще е седма в тяхното съревнование на всякакво равнище - АТР и ITF. Българинът има позитивен баланс от 4:2 победи, като последната от тях бе извънредно безапелационна - 6:1, 6:1 в груповата фаза на финалния Мастърс в Лондон.

Те имат изиграни общо 4 мача на клей, в които са се разменили по два триумфа. Испанецът обаче е в серия от 2:0 на алено, като даже не е изгубил сет във въпросните мачове - в Мадрид през 2016-а и на осминафиналите на “Ролан Гарос” през предишния сезон.

Победа на Григор ще значи освен класиране за полуфиналите в каталунската столица, само че и завръщане на четвъртата позиция в международната класация. В момента Димитров и Марин Чилич ги разделят единствено 35 точки и при нов триумф българинът ще изпревари хърватина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР