Пабло-Кареньо Буста е първият финалист на Barcelona Open 2022! Рутинен

...
Пабло-Кареньо Буста е първият финалист на Barcelona Open 2022! Рутинен
Коментари Харесай

Испания ликува: Буста надви Шварцман и ще спори за трофея на Barcelona Open!

Пабло-Кареньо Буста е първият финалист на Barcelona Open 2022! Рутинен триумф, настъпил при резултат 6:3 6:4, класира локалния представител в заключителния стадий на конкуренцията, след едно повече от неубедително показване на неговия сегашен противник Диего Шварцман. Мачът за купата следва да се организира по-късно през днешния ден, а от другата страна на мрежата против Буста ще застане един всред Карлос Алкарас и Алекс де Минор.

Шварцман стартира нападателно, до момента в който Буста нямаше никакъв отговор за мощта от другата страна на мрежата и скоро се оказа догонващ с пробив при 0:2. Представителят на домакините обаче се окопити бързо и сподели познатия си отбранителен жанр, достигайки до съвсем всеки опит за завършващ удар от страна на аржентинеца. Това разклати съществено международния номер 16, който стартира да позволява купища неточности и след рибрейк за 2:2, навлезе в серия от три следващи изгубени гейма, с цел да може след 6:3 Буста да изпрати откриващия сет на сметката си.

Така шестият подложен трябваше да реализира поврат, в случай че искаше да остане в шампионата, само че Буста продължи да демонстрира страховит тенис и съумя да донесе наслада на сънародниците си по трибуните. Макар Шварцман да бе по-настоятелния на корта в откриващите геймове след почивката, испанецът въпреки всичко откри сили да предотврати вероятно ранно закъснение, а това му даде голям прилив на сила и последваха извънредно мощни минути за международния номер 19, чиито отлични изяви му разрешиха да осъществя пробив в седмия гейм. Буста съумя да резервира преднината си в резултата до самия край, с цел да може след тъкмо един час и 33 минути игра, да се поздрави с успеха в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР