Пабло Карено-Буста постигна убедителна победа в три сета (6-2, 7-5,

...
Пабло Карено-Буста постигна убедителна победа в три сета (6-2, 7-5,
Коментари Харесай

Убедителен Карено-Буста стигна до нов мач с Джокович

Пабло Карено-Буста реализира безапелационна победа в три сета (6-2, 7-5, 6-2) над 186-ия в света Даниел Алтмайер и за повторно в кариерата си се класира за 1/4-финалната фаза на Ролан Гарос. Мачът стартира с гейм за германеца, само че Карено-Буста доста бързо охлади ентусиазма на своя конкурент като направи зрелищен пробив и завоюва пет следващи гейма. Алтмайер понижи на 5-2, само че към този момент нищо не можеше да спре третата ракета на Испания, който в осмия гейм завърши сета в своя изгода след 44 минути игра.

Вторият сет бе много по-равностоен, като първоначално никой от двамата не съумя да доближи до пробив и резултатът доближи 2-2. Изненадващо или не, първият пробив в сета бе на сметката на Алтмайер, който в идващите три гейма даде единствено две точки на съперника си и поведе с 5-2.

Германецът към този момент се виждаше победител в сета, само че нищо не можеше да го приготви за това, което се случи в идващите минути. Карено Буста сподели най-хубавия си тенис и сътвори извънреден поврат, като още веднъж направи серия от пет следващи гейма и съумя да победи в сет, който изглеждаше окончателно изгубен.

Третият сет стартира много равностойно, като Алтмайер избави три следващи точки за продобиване на гейма, преди Карено Буста въпреки всичко да успее да се наложи. Това бе едвам началото на нова мощна серия за испанеца, който продължи да господства изрично и не след дълго водеше с 4-0.

Алтмайер опита да окаже опозиция, само че Карено Буста не разреши на съперника си да заплаши водачеството му и се класира измежду най-хубавите осем на тазгодишното издание на Ролан Гарос.

В идната фаза Пабло Карено-Буста ще се изправи против международния №1 Новак Джокович в повтаряне на 1/8-финалния им конфликт от US Open.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР