ПА туризмът е с дял 3% в БВП на България

...
ПА туризмът е с дял 3% в БВП на България
Коментари Харесай

Николова обсъди с Асоциацията за възстановителен и здравен туризъм перспективите пред сектора

ПА туризмът е с дял 3% в Брутният вътрешен продукт на България и се чака той да се удвои или утрои през идващите 6-7 години според от позиционирането на страната. Сред профилираните типове туризъм, той заема второ място у нас след културния.



По дебит на минералните си води пред България е втора след Исландия в света.
Под тези акценти мина работната среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с Елза Зарева, ръководител на Асоциацията за оздравителен и здравен туризъм, оповестиха от Министерство на туризма.

България предлага висококачествено обслужване от потвърдени експерти на конкурентни цени. Много от фрагментите в туризма могат в допълнение да се преквалифицират за тази сфера.

В страната има 145 сертифицирани обекта съгласно профилираната разпоредба, чиито услуги са с конкурентни качества съгласно интернационалните стандарти и могат да притеглят туристи целогодишно, уточни министърът.

Тя обърна особено внимание и върху опцията здравноосигурени жители на Германия да употребяват тези услуги у нас през здравните си каси, което е влиятелно самопризнание за капацитета на страната ни.



Министър Николова уточни, че Министерство на туризма работи по продуктов разбор и проект за развиване на здравния туризъм (заедно с културния) за интервала 2020-2025 година
В него са обрисувани преимуществата на медикъл туризма ни, които не са разполагаем в здравните системи на редица други страни, и ние би трябвало да се възползваме оптимално от тези плюсове.

Елза Зарева удостовери, че за развиването на подсектора са нужни екипни старания на всички заинтригувани - институции, общини, медицински звена . По този метод е допустимо профилираните ни курорти, разполагащи с разнородни минерални запаси, да привлекат такива експерти, както и да се сътвори по-висока претовареност в районите през четирите сезона.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР