P smart на Huawei за новата година вече е тук.

...
P smart на Huawei за новата година вече е тук.
Коментари Харесай

Huawei P smart 2021: Всичко необходимо срещу по-малко от 400 лв.

P smart на Huawei за новата година към този момент е тук. Типично, моделите от серията оферират всичко, от което се нуждае един по-непретенциозен консуматор на доста добра цена. И тази година Huawei не изневерява на рецептата с P smart 2021 - модел, на който би трябвало да обърнете внимание, в случай че си търсите нов телефон, а 2 000 лева за сходна джаджа ви се костват прекалено много.

6,7 " екран, 5 000 mAh батерия, четири камери и моден дизайн против по-малко от 400 лв.: по този начин малко и ясно можем да опишем P smart 2021. Звучи като добра договорка. Липсват ни единствено услугите на Гугъл, само че тяхната липса се усеща все по-малко с повишаването на броя приложение в App Gallery.
 Снимка 507229
P smart 2021 идва с голям съвсем безрамков 6,67 " екран с LCD технология, върху който е позиционирана предната 8MP камера. От ляво намираме слота за SIM карта, където може да бъде сложена и MicroSD карта за разширение на паметта - в случай че вградените 128GB се окажат незадоволителни. Отдясно са сложени бутоните за контролиране на силата на звука и бутона за включване и изключване. Тук той играе и ролята на датчик за пръстови отпечатъци и работи незабавно. В долната част е подложен USB-C слота за зареждане, 3,5-милиметровият жак за слушалки и единствения спийкър, който обезпечава чист и мощен тон.

Пластмасовият тил и рамки се оферират в три цвята в България: златен, зелен и черен, с обичайния към този момент за Huawei резултат, при който те се трансформират леко при друга светлина.
 Снимка 507228
На гърба откриваме и четирите камери на P smart 2021. Основната камера е 48MP, като употребява quad технологията на Huawei, като слива четири пиксела в един за увеличение на качеството на фотографията даже и при по-ниска осветеност. Втората камера е ултраширока, а също така място намира и макро камера и специфичен датчик за дълбочина за портретни фотоси.
 Снимка 507237
Източник:

Снимките и от необятната, и от ултрашироката камера са с високо качество, даже и да не могат да се сравнят с флагманите на Huawei като P40 Pro. Кадрите са с висока резолюция, приятни цветове и ослепителен контрастност и идеални за шерване с близки в обществените мрежи. P smart 2021 има и нощен режим, който продължава да ни впечатлява - колкото и пъти да го пробваме.
 Снимка 507227
P smart 2021 употребява процесора на Huawei Kirin 710A, вариация на познатия ни осемядрен чип и първият, създаден от SMIC след глобите. Изчислителната мощност е предостатъчна и телефонът се оправя чудесно с всички приложения и даже и с игри като Asphalt 9. В композиция с 4GB RAM P smart 2021 се оправя умело с всичко. Процесорът е и относително енергийно ефикасен, като дружно с голямата батерия от 5 000 mAh часа умерено може да изкарате и до два дни с едно зареждане. Дори и при гейминг, батерията изкарва умерено 7 часа, което е отличен резултат.
 Снимка 507222
Когато въпреки всичко ви се наложи да го заредите, Huawei е осигурила за модела бързо зареждане от 22,5W, с което батерията се цялостни от под 20% до малко над 60% за половин час.

Накратко, P smart 2021 ще се оправи с всичко, което поискате от него и несъмнено е добра договорка за цената си. Отворен остава въпросът за приложенията, само че Huawei работи интензивно по него и намирането на обичаните апп-ове става все по-лесно. Вариантите без Гугъл Play Store са няколко: първият и най-лесен остава Phone Clone. С това приложение и няколко минути ще прехвърлите всички приложения, фотоси и музика от остарелия си телефон на новия. Вторият е личният магазин за приложения на Huawei, който пораства с всеки минал ден и в него към този момент може да намерите 45 хиляди приложения. Обикновено, каквото липсва там, може да намерите в More Apps - самостоятелен магазин за приложения, или в Petal Search - новата търсачка на компанията.
 Снимка 507238
Източник:

Въпреки всичко има някои приложения, които към този момент няма да може да употребявате или ще би трябвало да ги отваряте през браузъра - като YouTube да вземем за пример. Официалният клиент за видео портала обаче не е единственият и от ден на ден консуматори набира YouTube Vanced, което предлага същата функционалност и дизайн и може да бъде свалено от More Apps.
 Снимка 507225
Накратко, броят на изчезналите приложения става все по-малък и е въпрос по-скоро на изключение, в сравнение с предписание. Други като Гугъл Maps, Фейсбук, Messenger, Instagram, WhatsApp, Netflix, Amazon, Revolut се намират и конфигурират без никакво усложнение. А при малко по-голяма техническа просветеност може да се сдобиете и с целия пакет услуги на Гугъл.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР