П рофесионален гмуркач за омари, който попаднал в устата на

...
П рофесионален гмуркач за омари, който попаднал в устата на
Коментари Харесай

Мъж попадна в устата на кит, но се отърва с охлузвания

П рофесионален гмуркач за омари, който попаднал в устата на гърбат кит край брега на Кейп Код, сподели че си е помислил, че всеки миг ще почине, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

56-годишният Майкъл Пакард от Уелфлийт

сподели за телевизия WBZ-TV, откакто беше изписан от болница в Кейп Код, че бил на към 14 метра дълбочина във водата край Провинстаун, когато ненадейно почувствал мощно разклащане и всичко потънало в мрачевина.

‘My God, I’m in a whale’s mouth’: lobster diver on brush with hungry humpback
— Guardian Australia (@GuardianAus)
Пакард първо помислил, че е атакуван от акула ,

каквито хищници се срещат в тези води, само че след това осъзнал, че не усеща никакви зъби и нищо не го боли. Накрая си дал сметка, че е в устата на кит и той се пробва да го глътне.

И тогава си помислих, добре, това беше. Накрая ще умра ,

описа Пакард и добави, че в този миг въображаемо бил със брачната половинка и децата си. Според гмуркача, той е бил в устата на кита към 30 секунди, само че можел да диша, тъй като бил с кислородния си уред. После китът се издигнал на повърхността, раздрусал глава и го изплюл. Гмуркачът бил избавен от член на екипа му, който бил в лодка наоколо. Той е с охлузвания по двата крайници, само че няма нищо счупено.

Експертът по китовете от Центъра за изследвания на крайбрежието

в Провинстаун Чарлз Майо сподели за в. "Кейп Код таймс ", че такива срещи на човек с кит са редки. Гърбатите китове не са нападателни и съгласно Майо станалото е случай в миг, когато китът се е хранел с риба, евентуално с пясъчни змиорки.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР