П родължава разследването на убийството на 46-годишния бизнесмен Николай Драгополов

...
П родължава разследването на убийството на 46-годишния бизнесмен Николай Драгополов
Коментари Харесай

Експерт коментира версиите за убийството в София

П родължава следствието на убийството на 46-годишния предприемач Николай Драгополов в София. Собственикът на автокъща беше убит, до момента в който чака на червен светофар. Експертите считат, че покушението е поръчково, а съгласно някогашния шеф на Столична дирекция на вътрешните работи Валери Йорданов изпълнителят на действието не е инцидентен човек.

"Всички детайли, които се съдържат по това, което знаем, водят към осъществяване на поръчка. В случая бих споделил, че това е извършено много деликатно - като наблюдаване. Най-вероятно мястото е следено неведнъж. Проучено е и къде е най-удобно да бъде осъществено закононарушението ", разяснява Йорданов в ефира на " ".

Според някогашния шеф на Столична дирекция на вътрешните работи самата подготовка е траяла в границите на 3 - 4 дни, според от маршрута и държанието на набелязаната жертва.

"В случая мястото е подбрано добре, защото е много оживено и дава много направления за отдръпване. Наличието на очевидци е сведено до най-малко. Ако някой е видял нещо, надали е обърнал внимание ", добави Йорданов.

Той уточни, че по всяка възможност е имало и съизвършител - човек, който е следил по кое време жертвата ще излезе от автокъщата.

"Възможно е да е външна поръчка. Изпълнението, съгласно мен, е много скъпо като организация. Нашите осъществявания са много шумни и съпроводени с много пукотевица. Тук виждаме едно много прецизно осъществяване, както във връзка с организацията, по този начин и във връзка с самата пукотевица ", изясни още Йорданов.

Повече от коментара на Валери Йорданов вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР