П редупреждение от първа степен – жълт код за вятър

...
П редупреждение от първа степен – жълт код за вятър
Коментари Харесай

Времето: Без валежи, но твърде студено за април

П редупреждение от първа степен – жълт код за вятър е в действие за 9 области на страната за 15 април, сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Предупреждението е в действие за областите

Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Сливен, Русе, Търговище и Разград. В тези области ще бъде прохладно. Ще духа мощен запад-северозападен вятър със скорост, достигаща 20-22 м/сек.

От Национален институт по метеорология и хидрология предизвестяват за летящи във въздуха предмети. По тази причина са вероятни местни нарушавания на нормалните действия навън.

В четвъртък

денем облачността ще е променлива, съвсем без превалявания. Ще продължи да духа сдържан, по поречието на Дунав и в западната част на Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен запад-северозападен вятър, с който ще нахлува леден въздух.

Ще бъде хладно за средата на април, с преобладаващи оптимални температури сред 10 и 15 градуса. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието

облачността ще е променлива. Сутринта тук-там в южните региони към момента ще превалява дъжд. Ще духа сдържан, в северните региони – краткотрайно мощен запад-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 11-14 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините

облачността ще е променлива, постоянно забележителна. Само на обособени места, основно в Родопите, ще превали. Ще духа сдържан и мощен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 4 градуса, на 2000 метра – към -2 градуса.

В петък

вятърът от запад-северозапад ще отслабне, най-късно по поречието на Дунав и в североизточните региони. След краткотрайно скъсване и понижение на облачността преди обяд, след обяд тя още веднъж ще се усилва. Температурите ще са по-ниски от нормалните за средата на април: минимални – най-вече сред 0 и 5 градуса, в обособени котловинни полета и малко под нулата, оптимални – сред 11 и 16 градуса. През нощта против събота заоблачаването ще обхване цялата страна и до сутринта тук-там в Западна България ще превали слаб дъжд.

През почивните дни

ще доминира облачно време, тук-там със слаби валежи от дъжд, в събота – основно в югозападната половина от страната, в неделя – на по-малко места из страната. Първия ден ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-югоизток, втория ден вятърът ще е слаб, в обособени региони ще е съвсем безшумно.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Робинзон пуска бутилка в океана. В нея има записка с надпис: „ Аз съм корабокрушенец, разгадавам на ваща помощ! “. След 17 години бутилката се връща, а… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЩе се направи инспекция дали компанията не е нарушила GDPRБългарски контингент ще бъде изтеглен според решенията, взети от съюзницитеНалага се следено изпускане на язовир Малка МътницаГрупата на „ Изправи се! Мутри вън! ” ще реши на следващия ден, когато има публично предложениеКъм момента, от 10 препоръчани кандидатури, са определени единствено тримаДания стопира изцяло имунизирането с „ АстраЗенека ”Южната ни съседка разгласи, че от средата на май ще отвори туристическия си секторРуски военни кораби започнаха стрелби в Черно мореЕдин подробност от фотографията провокира дебатиВъв връзка с позволена неволна репортерска неточност със подмяна на имената на две политически формацииПървите три месеца на годината демонстрират тревожни сигнали по отношение на бъдещето на споровете в няколко региона на света, написа Руслан Трад в разбор за Vesti.bgДвижението в сектора е затруднено, реализира се в една лентаИскът е за 871 033,67 лвХората с ниска физическа интензивност по-често попадали в интензивните отделения и не успявали да се преборят с заболяването, предизвестяват изследователитеДигиталното банкиране е налично и несъмнено, а транзакциите, които вършим, са елементарно проследимиТо ще отстрани профилите и общоприетите съобщенияОт мрежата Ливърпул се оп
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР