П редседателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се

...
П редседателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се
Коментари Харесай

Урсула Фон дер Лайен подкрепя преговори с Албания и Македония

П редседателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се разгласи за публично начало на договарянията по присъединение към Европейски Съюз с Албания и Република Северна Македония по време на словенското председателство на съюза през втората половина на тази година.

Това съобщи Фон дер Лайен на конференция след среща на Колегиума на комисарите от Европейска комисия и държавното управление на Словения, която пое през днешния ден председателството на Съвета на Европейския съюз за шест месеца.

Европейската комисия напълно поддържа страните от Западните Балкани по европейския им път, ние също по този начин сме привързани към напредъка по пътя на разширение на Европейски Съюз, в това число с формалното начало на договарянията по присъединение на Албания и Северна Македония, сподели председателката на Европейската комисия.

Министерството на външните работи на Словения е показало измежду целите на словенското председателство подпомагане на страните от Западните Балкани по пътя на тяхната евроинтеграция и начало на договарянията по присъединение към Европейски Съюз с Република Северна Македония и Албания.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР