П редполагам, че до края на седмицата би трябвало да

...
П редполагам, че до края на седмицата би трябвало да
Коментари Харесай

Има такъв народ: До края на седмицата би трябвало да има готов кабинет с имена

П редполагам, че до края на седмицата би трябвало да има подготвен кабинет с имена.

Това сподели пред медиите Радостин Василев от "Има подобен народ ". Той добави, че е решение на политическото управление дали още веднъж ще му бъде препоръчан министерски пост, като добави, че не знае доверието от него да е снето.

На въпрос дали чака мандатът за сформиране на държавно управление да бъде връчен до края на седмицата от президента, Василев отговори, че това е в прерогативите на президента.

"Когато го връчи, ние сме подготвени, несъмнено сме подготвени, допускам, че сме подготвени ", добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Василев е част от контактната група на "Има подобен народ ", която преди минути стартира среща с представители на "Демократична България " по политики в бранш "Правосъдие ".

Радостин Василев разяснява пред публицисти, че малко по-късно през днешния ден на среща в офисите на Има Такъв Народ ще дойдат и представители на "Изправи се! Ние идваме ". Той отговори, че не знае по кое време ще се организира среща с Българска социалистическа партия по тематиката.

"В тези две обединения застъпването на целите в този бранш е доста огромно - Специализираните съд и прокуратура, Висш съдебен съвет, КПКОНПИ, Закон за правосъдната власт. ", добави Василев.

Надежда Йорданова от "Демократична България " съобщи, че "тук идваме да си приказваме специалистите и ще обсъдим с Има Такъв Народ главните въпроси в нашите стратегии на тематика "Правосъдие ".

Започва вторият кръг от договарянията за съставяне на ново държавно управление.

След като през почивните дни от "Има подобен народ " седнаха на масата за диалози с другите парламентарно показани партии без ГЕРБ, в този момент консултациите не престават на експертно равнище. Председателят на Народното събрание Ива Митева заяви, че през днешния ден тематиката е правораздаване.

По информация на за диалози при "Има подобен народ " първо са поканени "Демократична България ", а по-късно - и "Изправи се БГ! Ние идваме! ". Когато минат обособените кръгове от договаряния по всички тематики, ще стане ясно и дали партиите ще поддържат държавно управление на Слави Трифонов.

Междувременно депутатите пишат и правилника, по който ще работи 46-ото Народно събрание. Във краткотрайната комисия за изработването му се чуват разнообразни оферти като да вземем за пример да има непрекъсната комисия по нововъведения и друг ред за вкарване на предложенията за законите. Депутатите от ГЕРБ-СДС, които декларират, че са в съпротива, упорстват партиите да работят по правилника от 44-ото Народно събрание.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР