П редизвикателствата и наследените проблеми от това служебно правителство са

...
П редизвикателствата и наследените проблеми от това служебно правителство са
Коментари Харесай

Румен Радев: Служебният кабинет се справя с предизвикателствата и наследените проблеми

П редизвикателствата и наследените проблеми от това служебно държавно управление са извънредно доста. Категорично мога да кажа, че те се оправят ", по този начин президентът Румен Радев отговори на въпрос от публицисти каква е оценката му за работата на служебния кабинет до момента, представен от Българска телеграфна агенция.

Държавният глава участва на Тържественото заседание по случай 30-годишнината от приемането на Конституцията на Република България, което се организира под негов патронаж в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски ".

Във връзка с пазаруването на гласове за изборите президентът разяснява, че задачата на служебния кабинет е да има почтени и транспарантни избори, като неговото обръщение при представянето му е било "буквално да се води война с купения избор ".

"Това е едно от най-грозните феномени в нашето съвремие и се надявам полицията и прокуратурата да приложат всички ограничения, тъй че най-накрая да тръгнем да решаваме този проблем ", сподели президентът.

За своя план за промени в Конституцията президентът сподели, че той е сериозен, само че изисква "легитимно Народно заседание ".

На въпрос дали би подкрепил промени в Конституцията, които изкарват прокуратурата от правосъдната власт, той сподели, че това е "въпрос на спор и доста акуратен разбор. "

В събитието участваха и правосъдният министър Янаки Стоилов, съдии и политици.

Стоилов приветства с "добре пристигнали " основателите на Конституцията. По думите му тя цели България да бъде демократична, обществена и правова страна.

"Ценностите и правилата й резервират своята годност и през днешния ден. Да се въодушевяваме от тях, с цел да работим за благоденствието и напредъка на народа ", прикани правосъдният министър.

"Сградата на СУ е по-висока от тази на Народно събрание, казусът е, че постоянно в българската история част от жителите й са били на по-голяма висота в сравнение с в другата. Да създадем по този начин, че да носят в идентична степен достолепието на българския народ ", прикани Стоилов.

От своя страна президентът Румен Радев съобщи, че Конституцията е дирек на българската държавност.

"Тя е повратна в нашето развиване и ни слага на картата на демократичните общества. Не бе основана като краткотрайна Конституция на прехода, а е пълностоен инструмент за държавно ръководство, лимитиран и следен от демократични механизми. Поведе ни през сложни времена и ни направи пълноправни членове на Европейски Съюз ", показа президентът.

Според него съществени насоки и цели сочат, че точно индивидът е съществени конституционни полезности и би трябвало да се предизвикват всички старания за отбрана и гарантиране на неговите права.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
3 коментара - Скъпи, помниш ли, че когато ти беше зле, ти направих чорба? - Не, скъпа, ти първо ми направи чорба, а след това ми стана зле! Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниВ случай че тези претенции не бъдат почетени, България ще упорства за налагане на най-малък размер на периодическа санкцияПътната карта е документът подписан в средата на 2017 г.Азалия е безапелационна, че Бритни не „ преувеличава и не лъже ”Мястото на монумента и днешният ден са изключително специфични " Терзо, ти и твоята усмивка ще останете в сърцата ни вечно! " От Асоциацията на задграничната преса в Холивуд се борят да реформират авторитетните, само че наранени от абсурда призовеПесков: Световна война сега е невъзможнаКакво декларират от Асоциацията за отбрана на потребителитеТова реши дефинитивно Комисията за енергийно и водно регулиранеМакедония единствено да удостовери обстоятелството, че езикът е кодифициран през 1945 г.Това заяви Мария ГабриелСлед няколко дни на рекордно високи температури, популацията на село Литън трябваше да напусне домовете сиТестът никога не би трябвало да се прави от хора, страдащи от фоточувствителна епилепсияА1 дава достъп до 5G ULTRA и обновените проекти ONE и UnlimitedКакво още показа известният френски артист Ален ДелонОбвиняемият направил 922 заплащания с дебитната картаОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР