П реди два дни стана ясно, че Hertz Global е

...
П реди два дни стана ясно, че Hertz Global е
Коментари Харесай

Капитализацията на Tesla прескочи $1 трилион

П реди два дни стана ясно, че Hertz Global е поръчала 100 000 автомобила от Tesla. Това, като се изключи че ще спомогне клиентите още по-бързо да преодолеят страха си от ограничавания пробег, оказа помощ директно на Tesla за повишаване на акциите й с 12,7%, достигайки до $1024,86 за акция.

От началото на годината досега капитализацията на компанията е скочила с 45% до 1,01 трилион $!

По този метод Tesla влезе в най-елитния клуб, единствените членове на който са Apple, Microsoft, Alphabet и Amazon. Фейсбук изпадна от него след непрекъснатите проблеми и кавги към обществената мрежа, които я върнаха под 1 трилион.

Илон Мъск даже изрече учудването си, че желанието на Hertz да купи толкоз коли се е отразила толкоз сериозна на растежа на акциите, отбелязвайки, че компанията страда от „ проблеми с увеличението на производството, само че не и на търсенето.”

А самият Мъск още веднъж е под прожекторите, откакто персоналното му положение скочи единствено за ден с $36,2 млрд, което е връх за еднодневен растеж в историята на показателя Bloomberg Billionaires.

Към момента положението на Мъск се пресмята на $288,6 милиарда, с помощта на което той е най-богатият човек в света. Богатството му надвишава пазарната стойност на Exxon Mobil или Nike.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от и.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР