П равителството отпусна 52 милиона лева, с които ще подпомогне

...
П равителството отпусна 52 милиона лева, с които ще подпомогне
Коментари Харесай

Отпускат още 52 милиона за родители, останали с децата си вкъщи

П равителството отпусна 52 милиона лв., с които ще подкрепи фамилиите с деца до 14 години, при които родителите се е наложило да останат у дома и да се грижат за децата си до момента в който са затворени учебните заведения, яслите и детските градини поради пандемията.

Това разгласи министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното държавно съвещание, представен от държавната пресслужба.

Премиерът уточни, че с отпуснатите през днешния ден от кабинета финансови средства общата сума по тази мярка нараства до 73 милиона лв..

"С предходния трансфер на средства по мярката помогнахме на над 41 000 фамилии ", подсети министър-председателят и добави, че в този момент следва кандидатстването за новите средства.

Помощта се изплаща съразмерно за дните неплатен отпуск, като размерът за един месец е 650 лева за фамилии с 1 дете и 975 лева за фамилии с 2 и повече деца.

Мярката има подоходен аршин, който беше повишен на 150% от минималната заплата, което значи, че семейство с едно дете би трябвало да има приход до 2 925 лева, а с две и повече – до 3 900 лева
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ съдебна експертиза.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай Блондинка на летището: - Мога ли единствено с персонална карта да хвърча до Рим? - За страдание не – ще Ви би трябвало и аероплан... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниПремиерът на Обединеното кралство „ доста упорито ” е отдръпнал мненията си незабавно, откакто ги е направилПовдигнато е обвинениеЕто какво още сподели Емил ДимитровДнес Българската православна черква уважава паметта дневно паметта на Св. преподобни Захария и Св. Артемон СелевкийскиТой бе една от най-ярките звезди на екрана през 70-те годиниПроизшествието е с присъединяване на пет леки автомобилаВижте описа на мъжа, който помагал да пътницитеМъж е бил открит в автомобила си " Третата вълна от новия ковид към този момент пристигна ", съобщи Ханс КлюгеСлучаят е от столичната болница „ Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ “Той носел ябълки и мед измежду нощ на своите съседиКорабът " Евър Гивън " се е заклещилКак се е стигнало до инцидентаДясната партия " Ликуд " на премиера остава най-голямата политическа мощ в ИзраелПолезна информацияСпециално образуваната комисия е решила той да взе участие. По-рано македонският дипломат бе извикан в българското външно министерствоОт мрежата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР