П олучихме достъп до един от най-новите модели телевизори на

...
П олучихме достъп до един от най-новите модели телевизори на
Коментари Харесай

Това ли е най-добрият телевизор на пазара?

П олучихме достъп до един от най-новите модели тв приемници на Samsung - QN85A. В България той може да бъде закупен с предварителна поръчка до 26 март.

Това е най-достъпният от чисто новата серия Neo QLED тв приемници на корейския софтуерен колос. Samsung Neo QLED бе показан преди броени дни и в него са употребявани редица революционни технологии за 2021.

Сред тях е изцяло нова подсветка, ръководена от изкуствен интелект, която взема решение един от главните проблеми на LED тв приемниците – незадоволително дълбокия черен цвят и разсейките на светлина от обичайните светодиоди.

Подсветката при Neo QLED е наречена „ Quantum Mini LED”. Тя работи с дребни светодиоди, които са 40 пъти по-малки от обичайните. В матрицата на подсветката са поставени доста повече от тези Mini LED светодиоди и това разрешава извънредно точно ръководство на светлината от екрана на тв приемника с хиляди зони на затъмняване. Контролира ги специфичен процесор от ново потомство. Така черното на Samsung Neo QLED QN85A става извънредно наситено и това придава спомагателна дълбочина и реалистичност на картината.

Samsung Neo QLED QN85A, който тествахме, е с 4К резолюция - 3840 на 2160 пиксела. В България ще се предлага и 8К версия, която надлежно ще е в идващ ценови клас. QN85А ще се предлага с диагонал на екрана от 55 до 75 инча.

Дизайнът е изчистен. Екранът съвсем няма рамки. Дебелината е единствено 2,5 см. Входът за зареждането е ситуиран откъм гърба, централно. А всички останали конектори са отдясно. Там са поставени вход за антена с коаксиален кабел, LAN конектор за директна връзка с интернет, 4 HDMI конектора и 2 общоприети USB конектора.

QN85 поддържа Wi-Fi, както и Bluetooth съгласуваност. Освен това разрешава непосредствено безжично преместване на изображението от екрана на мобилен телефон върху екрана на тв приемника – така наречен огледална DLNA. Със същата технология може да се пуска и тон от телефон напряко през представителите на тв приемника.

Те са два, ситуирани в долната част на тв приемника, с обща ефикасна мощ 60 вата и суб буфер. Звукът е мощен, с доста положително качество и чувство за бас. Разбира се, той може да бъде усъвършенстван със саунд бар или съраунд система.

Дори входящата картина да е с резолюция, по-ниска от тази на екрана, графичният процесор автоматизирано трансформира изображението в 4К.

Цветовете за извънредно наситени, защото QN85 поддържа HDR10+. Честотата на освежаване на картината е 120 херца. А времето за реакция на пикселите е малко над 5 милисекунди. Освен това, мащабът на картината може да се трансформира на широкоекранен със съответствие 32:9. Всичко това трансформира тв приемника в извънредно комфортно устройство за видео игри, което може да се употребява даже от професионалните геймъри.

Телевизорът поддържа и „ Office 365”. Така че може да се употребява и за работа от вкъщи. Изключително потребна за тази цел е опцията дисплеят да се разделя на две – така наречен Multiview функционалност. Така по едно и също време може да се организира видеоконферетна среща и да се браузва в интернет или да се преглеждат документи.

Новите тв приемници Samsung Neo QLED имат и нов вид дистанционно управление. То не работи с обичайните акумулатори, а със слънчева клетка. Може да се зарежда от всякаква слънчева светлина или даже от лампата в помещението. При неявяване на светлина поддържа и зареждане през USB-C конектор. Изключително леко е и доста по-екологично от обичайните отдалечени ръководства.

И по този начин, това ли е най-хубавият тв приемник сега на пазара? С оглед на разнообразието от модели, даже единствено в портфолиото на Samsung, е мъчно да се дефинира един най-хубав. Всеки е предопределен за разнообразни видове консуматори с разнообразни стремежи и потребности.

Все отново е несъмнено, че с новите технологии, вложени е него, Samsung Neo QLED QN85 е един от най-хубавите тв приемниците за 2021.

продължава до 26.03.2021 година При предварителна поръчка на тв приемник от серията Neo QLED – 4K модели (QN85, QN90, QN95) или 8K модели (QN800, QN900), според от определения модел, потребителите получават своя тв приемник в комплект със Samsung Q Soundbar.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ съдебна експертиза --> Водещи--> --> Не пропускай Училище в Древния Египет: - Да забележим, Рамзес, какъв брой си научил таблицата за умножение... Лешояд по змия е равно на? - Това го знам -… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниМогат ли пациентите с множествена склероза да се имунизират?Гигантските въздушни потоци са 4 пъти по-големи от ЗемятаПредизборни мнения от Борислав Сандов и Искрен ВеселиновТой, дружно с още хора, са карали отвън пиститеДо сряда времето ще е по-скоро зимно, в сравнение с пролетноМежду март и юни ще бъдат доставени сред 300 и 350 милиона дози ваксиниДвижението в региона беше ограниченоЕдин от групата направи признания и бе пуснат под парична гаранцияТя може да е реалност до три месецаДве от партиите в обединението желаеха оставката му, защото еднолично взел решение за доставка на съветски ваксиниЗдравното министерство на ОАЕ заяви, че съвсем 73% от пълнолетните жители, непрекъснато пребиваващи чужденци и хора с хронични болести са имунизирани.В абсурда бе забъркан и здравният министър„ Не желая да съм политически водач “, съобщи зам.-председателят на Републиканци за БългарияЖивеем в една невиждана рецесия, която става един път на 100 години, сподели здравният министърСпоред проф. Кунчев четвъртата вълна на COVID-19 ще пристигна през септември
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР