П од звуците на химна на Европа бе издигнат европейският

...
П од звуците на химна на Европа бе издигнат европейският
Коментари Харесай

Издигнаха знамето на ЕС пред президентството

П од звуците на химна на Европа бе повдигнат европейският байрак пред президентството. Флагът се подреди до българския трикольор, след което прозвуча и химнът на Република България.

Издигането на флага на Европейския съюз е част от гала във връзка Деня на Европа. Тя стартира с приемане на почетния часовой от президента Румен Радев. Държавният глава и висш главнокомандващ поздрави гвардейците с Деня на Европа, а те му дадоха отговор с зов: "Ура ".

На церемонията участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът в оставка и министър на защитата Красимир Каракачанов, кметът на София Йорданка Фандъкова, народните представители от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Георг Георгиев и Александър Ненков и други публични лица.

На церемонията имаше и представители на Българската православна черква.

Днес означаваме Деня на успеха и Деня на Европа. Денят на Европа, отдаден на мира и обединяването, е един от европейските знаци, които предизвикват единството сред европейците. Той се празнува с разнообразни събития в множеството държави-членки на Европейския съюз. Празникът се употребява като опция хората да бъдат осведомени за активността на Евросъюза и да поддържат евроинтеграцията.

"Европа няма да бъде построена внезапно или съгласно един-единствен проект. Тя ще бъде построена посредством съответни достижения, които основават преди всичко взаимност ". С тези думи на 9 май 1950 година в Париж тогавашният френски външен министър Робер Шуман се обръща към интернационалните медии. Той прочита декларация, с която приканва Франция, Германия и другите европейски страни да обединят производството си на въглища и стомана като "първа стъпка към Европейска федерация ".

След като през 1985 година на Срещата на върха в Милано 9 май е разгласен за Ден на Европа, тази дата става един от знаците на Обединена Европа наред със синьото знаме с 12 златни звезди, Одата на насладата от Деветата симфония на Бетовен и единната валута.

Краят на Втората международна война - в нощта на 8 против 9 май 1945 година в източното берлинско предградие Карлхорст се състои формалната гала по подписването на акта за безусловна капитулация на нацистка Германия. Това е краят на Втората международна война в Европа. Новината за капитулацията на Германия обикаля като мълния целия свят. В Съюз на съветските социалистически републики тя е посрещната с изключително грандиозно тържествуване. Милиони хора излизат по улиците на градовете и селата в цялата страна. Москва отбелязва този ден с величествен салют.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Звездна нощ. Влюбени на скамейка в парка. Младежът: - Виж, обичана! Падаща звезда! Пожелай си нещо! - Искам да се омъжа за теб! - Ааа,… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниОт позиция на диететиката някои от комбинациите въобще не са подходящиКакво разяснява шефът на Националния център по заразни и паразитни болестиСистемата на Colonial Pipeline обезпечава 45% от доставките на гориво за източната част на САЩУрсула фон дер Лайен прикани Съединени американски щати да разрешат износа на ваксини за по-бедните страниСтърджън предизвести английския министър председател да не се пробва да блокира втори референдум за самостоятелност на ШотландияЛекарството е отстранено от рецептурника на здравното министерство, защото е открито, че е " безрезултатно " Няма пострадалиЗаема поста шеф на Генералния щаб на Българската войска в интервала 2002-2006 г.Според Захариева сегашната политическа обстановка в България не вдъхва оптимизъмНие в залата видяхме за какво и кой изкомандва групата на " ИТН " Лесно за развъждане и с характер на типичен домакински любим, декоративното прасенце се подрежда измежду най-сладките, чаровни и мечтани домашни любимци.Хората с имунитет също така няма да се карантиниратОще като дете изненадва преподавателите си със своите научни и математически познанияТова съобщи министър председателят в оставка във ФейсбукКое е въпрос на избор, съгласно водача на " ИТН " Пет часа се оказаха незадоволителни, с цел да се прегледат част от темитеОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР