П О З И Ц И Яна БСП-Казанлък и на

...
П О З И Ц И Яна БСП-Казанлък и на
Коментари Харесай

Позиция на БСП-Казанлък относно проблемите с междуселищния транспорт

П О З И Ц И Я

на БСП-Казанлък и на Групата общински съветници на „ Българска социалистическа партия за България “

Общинските съветници на Българска социалистическа партия постоянно са се управлявали от отбраната на публичния интерес при разискването и приемането на решения, касаещи жителите на община Казанлък. Общинските политики за напредване, превоз, транспортни схеми, избор на превозвачи би трябвало да се образуват и развиват с грижа, отговорност, улеснение и резистентност.

Предизвикателствата, основани от коронавирус пандемията, доведоха до напрежение в редица браншове, измежду които е и общинският ни превоз. От първостепенно значение са навременните решения на едно общинско управление. Именно безпроблемното транспортно обслужване, в резултат на градивен разговор Община- компании, е от изключителна значимост за популацията.

В актуалната обстановка неразбиране буди фактът, че от момента на съобщение на Община Казанлък за желанието на компанията – транспортьор Договорът да бъде преустановен, казусът не е разискван на изключително съвещание на Общинския съвет, нито даже на изключително съвещание на отрасловата комисия. Именно Постоянната комисия по устройство на територията, инфраструктура, строителство и превоз е мястото да се търси най-подходящото решение с общинското управление.

Българска социалистическа партия в никакъв случай не се е месила в договорните връзки сред Община Казанлък и „ Кумакс Инвест ” ЕООД. В правова страна тези връзки следва да се уреждат по надлежния ред.

За да не бъдат поставяни жителите на Казанлък и 19-те обитаеми места в сходна комплицирана обстановка, предлагаме:

– В договорите за осъществяване на публичен транспорт на пасажери да бъде прецизирана опцията за едностранно преустановяване.

– В доста незабавен порядък да бъде показана информация в Общински съвет- Казанлък за всички получени средства от Държавата, тяхното систематизиране и надлежно погашение на транспортните компании за последните две години.

– В Общински съвет-Казанлък, респ. на Групата съветници на Българска социалистическа партия, да бъде предоставена информация за броя на учениците, възрастните и всички категории жители, ползващи облекчения, както и за нужните средства за това те да продължат да ги употребяват и през 2022 година.

– В случай, че транспортните компании са в неспособност да обезпечат дофинансиране към държавната дотация, Българска социалистическа партия предлага сумата да бъде планувана в Бюджета на община Казанлък за 2022 година.

Считаме, че всички дотации, обезщетения и дофинансирания би трябвало да бъдат разпределяни и превеждани по най-прозрачния метод, по тъкмо и ясно регламентирани правила и критерии. Така ползите на жителите ще бъдат задоволени, ще има постоянен и благонадежден превоз до всички обитаеми места.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР