П О З Д Р А В И Т Е

...
П О З Д Р А В И Т Е
Коментари Харесай

Поздравителен адрес от ППРВО до ККП по повод 20 – тия юбилеен конгрес на ККП

П О З Д Р А В И Т Е Л ЕН   А Д Р Е С

ДО ХХ КОНГРЕС НА КИТАЙСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ

ЧРЕЗ В. ПР. ДУН СЯОДЗЮН

ИЗВЪНРЕДЕН И ПЪЛНОМОЩЕН ПОСЛАНИК

НА КИТАЙСКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО Н. ПР. СИ ДЗИНПИН ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА

КИТАЙСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ

УВАЖАЕМИ ДРУГАРЮ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР,

УВАЖАЕМИ ДЕЛЕГАТИ НА ХХ КОНГРЕС НА ККП,

Ръководството и членовете на политическа партия,,Русофили за Възраждане на Отечеството ”,  симпатизантите ѝ и  голяма част от българския народ, с голям интерес следим  респектиращите достижения на Народен Китай под управлението на ККП  начело с Генералния секретар другаря Си Дзинпин

Повече от столетие партията на китайските комунисти убедително демонстрира своята съпричастност към ориста на народа на Китай, за близо четири десетилетия трансформира страната в най-развитата индустриално-аграрна икономика в актуалния свят, възвърне мощта на Китай като  геополитически фактор.

Поетият през втората половина на 70-те години на ХХ век  новаторски курс към създаване на „ социализъм с китайска специфичност ”  потвърди своите безспорни преимущества пред налагания от глобалистите неолиберален капитализъм и трасира пътя към „ кротичък напредък на Китай ”.

Особено впечатляващи са постигнатите  под управлението на Генералния секретар на ККП другаря Си Дзинпин респектиращи триумфи в изкореняване на бедността, нарастване на приходите на селските и градските семейства, внушителния средногодишен растеж на националната стопанска система, разширението на високоскоростната железопътна мрежа, построяването на системата за сателитна навигация „ Бейдоу ”, одобряването на юана в интернационалните разплащания.

Китайската национална република се трансформира в световен водач по  Брутният вътрешен продукт, по преки чуждестранни инвестици, по владеене на златни и валутни запаси, по изпълнието на Парижкото съглашение за климата.

Със своята градивна външна политика и с Инициативата  „ Един пояс, веднъж ” Китайската национална република има лидерска роля в напъните за образуване на интернационалните връзки от нов вид,  въз основа на взаимно почитание, пълноправие и правдивост.  Днес  народите от Азия, Африка и Латинска Америка,  а и от Източна Европа с интерес и очаквания следят превръщането на Китай в международна Суперсила.

Основите на другарските връзки сред българския и китайския народ бяха налети от първия министър-председател на Народна република България Георги Димитров, който, в качеството си на Генерален секретар на Коминтерна преди този момент, повече от десетилетие  интензивно подпомагаше борбата на ККП против японските агресори и за победа в Гражданската война.  Гордеем се, че България е втората след Съюз на съветските социалистически републики страна, признала  Китайската национална република на международната сцена.

Като достоверни радетели на русофилството, което е в мозъците и сърцата на огромна част от трудовите хора на днешна България,  приветстваме откритото тясно стратегическо съдействие на Китайската национална република с Руската федерация. Вашият образец въодушевява нашата битка за Възраждане на Отечеството. Затова с откровена наслада и чисто сърце Ви поздравяваме с Вашия юбилеен ХХ конгрес и Ви пожелаваме нови триумфи по пътя на реализирането на  „ Китайската фантазия ” за велико възобновление на китайската нация!

С почитание,

НИКОЛАЙ МАЛИНОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ

„ РУСОФИЛИ ЗА

ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР