Версия на тази история се появи за първи път в

...
Версия на тази история се появи за първи път в
Коментари Харесай

Големите технологични печалби могат да направят или разбият този пазар

Версия на тази история се появи за първи път в бюлетина на CNN Business'Before the Bell. Не сте клиент? Можете да се регистрирате . Можете да слушате аудио версия на бюлетина, като щракнете върху същата връзка.

В неустойчив стопански климат, белязан от геополитически безредици, угриженост за Федералния запас и растяща рентабилност на държавните облигации, вложителите наблюдават деликатно облагите на Big Tech тази седмица за улики за това накъде може да се насочи нестабилният фондов пазар.

Най-големите мултинационални компании в света биха могли да предложат на Уолстрийт известна визия за това по какъв начин се оправя международната стопанска система.

Какво се случва: Във вторник Microsoft и майката на Гугъл Alphabet – две от по този начин наречените софтуерни компании от Великолепната седморка, които доведоха до облагите на пазара тази година – разгласиха мощни облаги за третото тримесечие.

И въпреки всичко има още какво да дойдат от Amazon и Meta тази седмица. Nvidia и Apple ще рапортуват по-късно този месец. Най-добрите софтуерни компании – Apple, Amazon, Nvidia, Microsoft и Alphabet – дружно съставляват една четвърт от цената на S&P 500, което им дава голямо въздействие върху портфейлите на вложителите. Това значи, че вложителите наблюдават облагите си изключително деликатно за прогнози за това накъде ще се насочи пазарът.

Резултатите от вторник бяха положително начало. Alphabet регистрира тримесечни продажби от 76,69 милиарда $, което е с 11% повече от същия интервал на миналата година. Компанията също по този начин регистрира облага от 19,69 милиарда $ за тримесечието.

Междувременно Microsoft регистрира доходи от 56,5 милиарда $, което съставлява 13% растеж на продажбите по отношение на миналата година, което също надминава упованията. Тримесечните облаги на Microsoft доближиха 22,3 милиарда $, което е растеж от 27% по отношение на предходния интервал.

Акциите на Microsoft нарастнаха с близо 4% в предпазарната търговия, откакто търговците въздъхнаха с облекчение. Акциите на Alphabet паднаха с към 6% — компанията надмина упованията на анализаторите за приходите и облагите на акция, само че не съумя в своя заоблачен бизнес, изпращайки акциите надолу.

Големите технологии управляват пазара: Като се изключат огромните технологии, междинните облаги на фирмите от S&P 500 биха спаднали с 5% през това тримесечие, съгласно данни на Bloomberg Intelligence. С тях облагите на S&P 500 се чака да останат без смяна.

По-специално се чака Nvidia да има максимален принос за растежа на облагите за целия S&P 500 през това тримесечие, съгласно данните на FactSet. Ако компанията бъде изключена, спадът на облагите за S&P 500 за тримесечието ще се усили до 1,8% от 0,4%, пресмята компанията.

Но на пазар, където техниците са с толкоз наднормено тегло, могат да зародят проблеми. „ Оценките на Big Tech крият опасности за по-широките пазари, защото Big Tech е съдействал за съвсем всички облаги на фондовия пазар от началото на годината “, сподели Дейвид Бансен, основен капиталов шеф на Bahnsen Group. „ Тази липса на пазарна ширина допуска, че вложителите към момента са мощно склонни да преследват инерция и да се вълнуват прекомерно доста от разнообразни пазарни тематики и истории, като да вземем за пример изкуствения разсъдък. “

Това също допуска, че няма доста място за неточности в облагите на Big Tech. Докато не излязат всички Големи механически отчети, вложителите ще останат нащрек.

„ Движението на Великолепната седморка след приходите ще бъде доста показателно “, сподели Луис Навелие, ръководител на Navellier & Associates.

Съединени американски щати и страните от Персийския залив са ориентирани към „ скрито “ капиталово портфолио на Хамас на стойност до 1 милиард долара

Съединените щати дружно с някои страни от Близкия изток ускоряват напъните си да се насочат към „ скришен “ капиталов портфейл на Хамас, за който държавни чиновници считат, че коства до 1 милиард $, оповестява моят сътрудник Мат Игън.

За да се насочи към капиталовия портфейл на Хамас, американски чиновник сподели във вторник, че Министерството на финансите работи с членовете на Съвета за съдействие в Персийския залив: Саудитска Арабия, Катар, Кувейт, Оман, Бахрейн и Обединените арабски емирства.

След терористичните офанзиви на Хамас против Израел, американски и саудитски чиновници свикаха изключителна среща във вторник в Рияд на Центъра за ориентиране към финансиране на тероризма, който включва Съединените щати и страните от Персийския залив. Първоначално срещата трябваше да се състои през ноември.

Американският чиновник сподели, че е имало удвояване на напъните след офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври за потребление на TFTC, основана през 2017 година, за гонене на Хамас, Хизбула и други групировки, свързани с Иран, в това число посредством шерване на подобаващи, навременни и използвана информация.

Миналата седмица Министерството на финансите наложи наказания на лица, които съгласно публични лица ръководят активи в „ скришен “ капиталов портфейл на Хамас, евентуално оценен на сред 400 милиона и 1 милиард $, съгласно американски чиновник. Служителят добави, че портфолиото генерира обилни доходи за Хамас.

Министерството на финансите съобщи, че световното портфолио от вложения включва компании, работещи „ под прикритието на легален бизнес “ в Судан, Алжир, Турция, Обединените арабски емирства и други народи.

„ Не можем да толерираме свят, в който Хамас и други терористични организации, набиращи средства, живеят и работят безнаказано, злоупотребявайки с финансовата система, с цел да поддържат своя гнет. “ Брайън Нелсън, заместник-секретар на Министерството на финансите по въпросите на тероризма и финансовото разузнаване, сподели по време на квалифицираните забележки на изключителната среща на TFTC.

Apple афишира „ ужасно бързо “ октомврийско събитие

Apple разгласи второто си продуктово събитие за сезона, месец откакто показа новата си гама iPhone 15. Вероятни са нови iMac, оповестява сътрудника ми Саманта Мърфи Кели.

Компанията изпрати предложения до членовете на медиите за планувана съществена записка в понеделник, 30 октомври, от 20:00 ч. ET/5 следобяд Тихоокеанско време, по-късно, в сравнение с нормално стартира събитията. Ще бъде наличен единствено посредством поток на живо; Apple нормално провежда представянето на своите артикули както персонално, по този начин и онлайн.

Лозунгът на събитието — „ ужасно бързо “ — е явно мигане към евентуалното откриване на неговия силициев чип от последващо потомство, M3, както и Хелоуин. Очаква се компанията да покаже нови компютри iMac с новия мощен чипсет в ход, който също би трябвало да усили продажбите на Mac. Продажбите на Mac са намалели тази година.

„ Слабото търсене, остатъкът от ресурси и влошаващият се макроикономически климат са съдействали за внезапното понижаване на доставките на обичайни лични компютри “, сподели компанията за пазарни изследвания IDC по-рано тази година.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР