Случаят за притежаване на акции вместо облигации се разпада

...
Версия на тази история се появи за първи път в
Коментари Харесай

Версия на тази история се появи за първи път в бюлетина на CNN Business'Before the Bell. Не сте абонат? Можете да се регистрирате . Можете да слушате аудио версия на бюлетина, като щракнете върху същата връзка.

Привлекателността на притежаването на акции пред по-малко рискови инвестиции е на най-ниското си ниво от десетилетия, според едно измерване, въпреки собствения капитал < /strong>надпреварата на пазара тази година.

Референтният индекс S&P 500 нарасна с 16% тази година, тласнат нагоре от манията на Уолстрийт по изкуствения интелект, която издигна технологичните акции с мега капитализация до шеметни висоти.

В същото време горещите икономически данни спомогнаха за повишаване на доходността на държавните облигации през последните месеци. Облигациите се превърнаха в желано допълнение към портфейлите на инвеститорите благодарение на историческото темпо на повишаване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв, което започна миналия март, за да укроти необузданата инфлация.

Скокът в доходността може да окаже натиск върху акциите, тъй като увеличава сумата, която компаниите харчат, за да покрият лихвите по дълга си, което на свой ред вреди на печалбата им.

Неотдавнашният скок в доходността на облигациите също намали очакваното предимство на притежаването на акции пред по-малко рискови инвестиции — известно като рискова премия за акции — до дъно от две десетилетия.

Държавните облигации обикновено се смятат за по-сигурни инвестиции от акциите, тъй като са емитирани от правителството на САЩ, което никога не е просрочвало задълженията си. Държавните облигации също осигуряват постоянен източник на доходи за инвеститорите.

Един от начините да се изчисли тази премия е чрез изваждане на прогнозната възвръщаемост на почти безрисковите облигации от тази на акциите: в този случай спредът между доходността на индекса S&P 500 и доходността на 10-годишните държавни облигации.

„Инвеститорите рядко получават адекватна компенсация на пазара на акции“, каза Seema Shah, главен глобален стратег в Principal Asset Management.

Акциите се охладиха донякъде през август, исторически труден месец за пазарите, тъй като липсват икономически данни, които да стимулират ралито и хората са склонни да отидат на почивка преди края на лятото, което води до по-ниски обеми на търговия и по-голяма волатилност.

Доходността остава висока, макар и извън върховете си от миналия месец, тъй като инвеститорите обсъждат дали Федералният резерв може да задържи лихвените проценти по-високи за по-дълго, тъй като растящите цени на петрола и стабилните икономически данни сигнализират, че централната банка има повече възможности за затягане на паричната политика.

Шах казва, че препоръчва на инвеститорите да обмислят увеличаването на своите позиции във висококачествени облигации, като се има предвид, че икономическите перспективи остават мъгливи, въпреки че Уолстрийт отмени своите залози за спад през последните месеци.

„Текущата икономическа обстановка е изпълнена с несигурност и инвеститорите може да не определят подходящите цени при голямата вероятност от рецесия“, каза тя.

Защо Тейлър Суифт иска да гледате концертния филм на Eras в кината

Феновете на Тейлър Суифт знаят, че „най-великите филми на всички времена никога не са били правени“, но това може да бъде поставено под въпрос на 13 октомври, когато нейният концертен филм Eras Tour трябва да бъде пуснат в Северна Америка.

По-големият въпрос може да бъде: Защо Суифт реши да пусне дългоочаквания си филм в кината чрез услуга за стрийминг?

Филмът вече е достигнал забележителни етапи. Той счупи рекорди за приходи от предварителни продажби на билети за един ден с билети на стойност 26 милиона долара, продадени на 31 август, според AMC Theaters, изпреварвайки предишния рекордьор "Spider-Man: No Way Home".

Но най-новият филм на Суифт е повратна точка от последните години, когато тя пусна своите концертни филми и документални филми за стрийминг услуги. Експертите казват, че изборът на киносалони за дебюта на филма Eras Tour пред малкия екран е ход, който отговаря както на бизнес нюха на Суифт, така и на отношенията с нейните фенове.

Прочетете повече тук.

Американските потребители са приключили с харченето на пари за пътуване, сочи доклад на Фед

Американските барове, хотели и ресторанти казват, че ерата на постпандемичното прахосване от американските потребители вероятно е приключила, след като са прекарали много това лято, съобщава моят колега Брайън Мена.

Това включва „пътуване за отмъщение“ – явление, при което потребителите се разпръскват да вечерят навън и да пътуват, за да наваксат загубеното време по време на затваряне в ерата на пандемията.

Прогнозата дойде като част от редовната икономическа снимка на "Бежовата книга" от Федералния резерв, публикувана в сряда. Няколко от 12-те регионални окръга на Фед отчитат пик или дори забавяне на туристическата активност - знак, че потребителските разходи в САЩ, които представляват около две трети от икономическото производство на САЩ, може да се променят през следващите месеци.

„Потребителските разходи за туризъм бяха по-големи от очакваното, нараствайки по време на това, което повечето контакти смятат за последния етап на задържаното търсене на пътувания за развлечение от ерата на пандемията“, се казва в доклада.

Прочетете повече тук.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР