Колумбия организира зашеметяващо разочарование срещу Германия на Световното първенство за жени

...
Световно първенство за жени 2023: Резултати на живо, програми, резултати,
Коментари Харесай

Световно първенство за жени 2023: Резултати на живо, програми, резултати, таблици и голмайстори.

Колумбия направи едно от най-драматичните сътресения на Световното първенство за жени, като отбеляза в последната минута, за да победи двукратния световен шампион Германия с 2-1 в неделя.

Южноамериканската страна изглеждаше лишена от знаменита победа, след като Александра Поп изравни за Германия от дузпа в 89-ата минута, отменяйки чудесния гол на 18-годишната сензация Линда Кайседо в началото на второто полувреме.

Но в последните секунди Мануела Ванегас вкара с брилянтен удар с глава от корнер, за да предизвика луди празненства на футболния стадион в Сидни.

ADELAIDE, АВСТРАЛИЯ - 30 ЮЛИ: Нухайла Бензина от Мароко в действие по време на мача от група H на Световното първенство по футбол за жени Австралия и Нова Зеландия 2023 между Република Корея и Мароко на стадион Хиндмарш на 30 юли 2023 г. в Аделаида, Австралия. (Снимка от Sarah Reed/Getty Images) АДЕЛАЙДА, АВСТРАЛИЯ - 30 ЮЛИ: Нухайла Бензина от Мароко в действие по време на мача от Група H на Световното първенство по футбол за жени Австралия и Нова Зеландия 2023 между Република Корея и Мароко на стадион Хиндмарш на 30 юли 2023 г. в Аделаида, Австралия. (Снимка от Сара Рийд/Гети изображения) Сара Рийд/Гети изображения

След един оставащ кръг от мачовете Колумбия е начело в група H, а Германия е втора, пред Мароко по голова разлика.

Победният гол, който официално дойде в 97-ата минута, осигури най-голямата победа на Колумбия до момента и нанесе на Германия първото поражение в груповата фаза на Световното първенство от 1995 г.

Световният номер 25 беше до голяма степен аутсайдерът, който се насочваше към мача срещу германска страна, класирана на 2-ро място в света и смятана за един от фаворитите преди турнира.

Но, както често се случваше на тазгодишния турнир, отборите с по-малко фенове се представиха много по-добре, отколкото мнозина очакваха, и Колумбия попречи на Германия да утвърди авторитета си.

Мануела Ванегас празнува, след като спечели мача с Колумбия в 97-ата минута. Мануела Ванегас ликува, след като спечели мача с Колумбия в 97-ата минута. Franck Fife/AFP/Getty Images

Кайседо отново впечатлява

Откриващият гол на Кайседо също ще бъде записан като един от най-добрите отбелязани голове на Световното първенство за жени.

Тийнейджърът беше една от пробивните звезди на тазгодишния турнир и отново създаде грандиозен момент на най-голямата сцена.

Юношата на Реал Мадрид вдигна топката в наказателното поле на Германия, преди да мине покрай двама защитници и да нанесе удар в ъгъла на мрежата в 52-ата минута.

Кайседо вече влезе в историята, като отбеляза в три отделни турнира от Световната купа тази година – след като блестеше в изданията до 17 и до 20 години.

Линда Кайседо вкара зашеметяващ гол за Колумбия. Линда Кайседо отбеляза зашеметяващ гол за Колумбия. Камерън Спенсър/Гети изображения

Нейният вълшебен момент в мача в неделя дойде след тревожен инцидент в четвъртък, когато изглеждаше, че колабира по време на тренировка. Треньорът Нелсън Абадия каза в събота, че тийнейджърът просто е „уморен“.

„Тя също беше малко стресирана, защото играеше на първото си Световно първенство... (което) има голямо значение“, каза Абадиа, според Reuters.

„Тя е на 18 години. Тя е момиче, що се отнася до футбола. Но тя има голям капацитет и страхотен характер да асимилира всичко това.

Нямаше признаци на тази умора в неделя, тъй като младежът показа класата си, за да вдъхнови своята страна за запомняща се победа – тя също беше обявена за Играч на мача.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР