По-късно е назначена в Агенция “Балкан, където задачата й е

...
По-късно е назначена в Агенция “Балкан, където задачата й е
Коментари Харесай

Ето коя е Елена Динева – съпругата на Васил Божков! Заради нея хазартният бос не отива на сватбата на сина си

По-късно е назначена в Агенция “Балкан ”, където задачата й е да сервира кафета и кола по време на конференции.

Елена Динева се среща с Васил Божков във Варна, на една от прословутите преди време банкови срещи. Забравен факт е, че Васил Божков, преди да сътвори “Нове холдинг “, е началник на Българска комерсиална индустриална банка (БТИБ).

Нейна някогашна другарка споделя, че Ели е била класическа златотърсачка. Съгласява се с изискванията на богатия и авторитетен мъж, който е към 17 години по-възрастен от нея: да нямат деца, тъй като желае синът му да наследи цялото му благосъстояние и да не му прави забележки за любовниците. Най-напред Васил и Ели се появяват дружно с известния пиано-бар на Симеон Джуров и другари в квартал “Изток ”.

Васил Божков стартира “кариерата ” си като чейнджаджия в градинката на “Кристал ”. Бил е доста умел с ръцете. Винаги успявал да излъже “клиента ”, скривайки в ръкава си, при предаването, част от парите, които авансово са видели, до момента в който ги е броил. Бил е в положителни връзки с полицаите, които понякога проверявали терена. Бащата на братя Найденови (Цеките) измисля схемата, Васил Божков намира парите и по този начин стартира хазартният бизнес.

Статут на предприемач с въздействие му дава присъединяване в първото съдружие на едрия капитал, известно под името Г-13.

Елена Динева е представена да споделя: “Не мога да схвана хората, които пътуват в икономична класа ”. Тя стартира като шефка на рекламата на първата хазартна компания на Васил Божков, по-сетне на нейно име са записани голям брой компании в България и в чужбина. В последните години се занимава с менажиране на сбирката от творби на изкуството, които е желала да подреди в купената от Божков Телефонна палата в центъра на София. Впрочем, по едно от делата против мецената, има получени писма от Гърция и Албания, че в неговата сбирка са разпознати откраднати от двете страни предмети.

Претенциите и снобизма на Елена Динева са именити. Заради нея, Васил Божков не отива на сватбата на с Ива Софиянска в хотел “Шератон ” - първата брачна половинка на милионера е безапелационна, че не желае да вижда Елена на тържеството.

Елена Динева беше задържана и преседя в ареста 8 месеца. Отказа да заплати гаранцията от 1 500 000 лв., само че прокуратурата си затвори очите и тя беше освободена. Според юриста й Людмил Рангелов, тя води динамичен живот: пътува непрестанно сред Дубай и София, постоянно посещава жилището в центъра на Париж, който КПКОНПИ не съумя да конфискува и къщите на Халкидики.

Елена Динева е подсъдима по мега-дело за пране на пари. Според очевидци на профилираната прокуратура, тя държи офшорни сметки, в които са скътани 100 000 000 евро.

В София Елена Динева живее в първокласен апартамент в някогашната кооперация на Политбюро на Централен комитет на на бул. “Васил Левски ”. Васил Божков избра да изкара домашния си арест в къщата на ул. ”Московска ” 43.

Източник: pik.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР