Станислав Илиев, кандидат за кмет на Обединени за София за

...
Станислав Илиев, кандидат за кмет на Обединени за София за
Коментари Харесай

Скандален кандидат за кмет напира да оглави район Възраждане 

Станислав Илиев, претендент за кмет на Обединени за София за столичния регион Възраждане, крие повече от скандално минало и кариера, случила се под шапката на ГЕРБ и Цветан Цветанов.

Именно по негово време стартира работа в Министерство на вътрешните работи, оглавявайки непосредствено отдел за отбрана от финансови измами. Точно там развива контакти с ЧСИ-та и започва интензивно да купува жилища евтино, а след това ги продава на по-висока.

В това на пръв взор няма нищо нелегално, нормална търговия на парцели. Няколко въпроса обаче остават без отговор: как със заплата на държавен чиновник купува първите си апартаменти; употребил ли е информация от системата на Министерство на вътрешните работи за покупко-продажбите си и по какъв начин това се връзва моралните правила, за които упорстват подкрепящите го партии Продължаваме промяната, Демократична България и Спаси София?

Вероятно заради подозрения в присъединяване в бизнеси, нетипични за държавен чиновник, който има избран приход, само че разполагащ с повече от заработените средства, той е освободен.

От Министерство на вътрешните работи Илиев отива в Министерство на околната среда и водите, където също не устоя дълго време.

В екоминистерството се надушва с Александър Попов. В следствие и двамата са освободени.

Попов има контакти в ОСЕС, където и стартира работа. Издърпва там и Станислав Илиев и му спомага за изкарването на ценз за инспектор, безапелационни са осведомени с кариерното им израстване. Илиев и там не се задържа дълго.

Въпросът е за какво един човек сменя толкоз разнообразни администрации и положителни позиции в държавния бранш, и по какъв начин един държавен чиновник разполага със средства да закупува и търгува с недвижими парцели, разполагайки с една заплата. Какво ли ще се случи, в случай че стане областен кмет, може да се досещате сами.

Инфо: blitz.bg

Тагове: Възраждане кмет избори балотаж Станислав Илиев Обединени за София
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР