България ще участва за първи път със собствен щанд в

...
България ще участва за първи път със собствен щанд в
Коментари Харесай

За пръв път България е със собствен щанд на Конференцията за промени в климата

България ще взе участие за първи път със личен щанд в 28-ата Конференция на Организация на обединените нации за изменението на климата. Тя ще се организира от 30 ноември до 12 декември в Дубай, прецизира БНР.

Планира се на щанда да бъдат показани български компании от разнообразни браншове, финансиращи институции, локални управляващи и учени, съобщи министърът на околната среда и водите Юлиян Попов: " Подготвяйки нашата делегация за Дубай, ние виждаме, че в България има доста, доста индустриални предприятия в металургията, в химическата индустрия, циментовата промишленост, които са извънредно съвременни, които са на международно ниво. Някои от тях са просто международни компании, които са развили тук едни от най-модерните си предприятия. Те също водят и в целия този развой на декарбонизация, който се трансформира в център на индустриалната конкуренция в света ".

Според министър Попов присъединяване на България в Дубай е опция страната ни да бъде сложена на картата на климатичните договаряния, да стане разпознаваема и да бъдат приети достиженията ни.

Инфо: fakti.bg

 

Тагове: ОАЕ климат конференция промени България Дубай
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР