Нека припомним, че Владимир Цолов е бивш офицер от МВР,

...
Нека припомним, че Владимир Цолов е бивш офицер от МВР,
Коментари Харесай

Бос на охранителна фирма “лапна” близо 450 хил. лв. от рулетка

Нека напомним, че Владимир Цолов е някогашен офицер от Министерство на вътрешните работи, който даже е притежател на премията „ Полицай на годината “. Той е роден през 1970 година, а през 1992 година основава компанията „ Стронг-ЕС “, която работи в областта на сигурността и защитата. Самият той споделя в изявление пред „ 24 часа “, че с времето компанията му уголемява сферата на своята активност и основава множесто дъщерни компании в разнообразни браншове на бизнеса. „ Стронг-ЕС “ става притежател на няколко имотни компании, които и до през днешния ден оферират строителни и управнически услуги в областта на недвижимите парцели.

Нека напомним още, че името на охранителна компания “Стронг - Европейски Съюз ” беше забъркано и в огромен скандал през 2013 година. Тогава стана ясно, че тя е работила със Столична дирекция на вътрешните работи като подизпълнител, а притежателите й са минавали за хора, близки до някогашния министър председател Бойко Борисов и неговия вътрешен министър Цветан Цветанов, разкрива преди време БГНЕС, като се базира на свои източници от Министерство на вътрешните работи.

Фирмата е стояла на изхода и входа на Министерство на вътрешните работи, като по този метод е източвала вътрешното ведомство. Тя е сключвала контракти с жителите и е употребила целия запас на полицията, като е плащала мизерни суми за патрулите.

В тези години пък самият Цолов е бил чиновник в отдел " Наркотици " на НСБОП, където е работил дружно със Станимир Флоров.
За Цолов има данни, че е бил обвързван със Самоковеца и Георги Илиев, оповестяват още тогава добре осведомени източници от вътрешното ведомство, представени от разнообразни медии.

Началник на Цолов в тези години е бил Сергей Дамянов, доста непосредствен до Бойко Борисов и Цветан Цветанов. В интервала преди идването на ГЕРБ на власт Дамянов е бил изпратен като офицер за връзка в Македония. След като партията на Борисов идва на власт през лятото на 2009 година, Дамянов става началник на Инспектората на Министерство на вътрешните работи.

Източник: mediamall.info

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР