Екипът на BIRD успя да идентифицира 25-годишния Даниел Ивов Игнатов, обвинен

...
Екипът на BIRD успя да идентифицира 25-годишния Даниел Ивов Игнатов, обвинен
Коментари Харесай

Служител на Булбанк е присвоил половин милион лв. Предишният случай е на трупчета от 6 години!

Екипът на BIRD съумя да разпознава 25-годишния Даниел Ивов Игнатов, упрекнат в присвояването на половин милион лева от клиенти, като чиновник на “УниКредит Булбанк ”. Той се показва точно като мениджър бизнес клиенти на банката. От профила му в LinkedIn се вижда, че Игнатов заема тази позиция от октомври 2022 година и че от 2021 година има добита бакалавърска компетентност “Финанси ” от УНСС. Преди това той е бил съветник частни клиенти, а работи в банката от октомври 2019 година (още като студент). Профилът му в обществената мрежа Facebook демонстрира, че е родом от Хасково.

На 3 август 2023 година МВР , че столични служители на реда са задържали 25-годишен мъж – банков чиновник, непозволено присвоил огромна сума пари от клиенти на банката. Той попълвал собственоръчно платежни нареждания от името на клиентите, след което прехвърлял сумите в разнообразни сметки, до които имал достъп. Мъжът е задържан преди да напусне страната. Софийският градски съд (СГС) дефинира най-тежката мярка “задържане под стража ”. Тогава се схваща, че упрекнатият чиновник се споделя Даниел Игнатов – управител бизнес клиенти на банката. Ако бъде приет за отговорен служителят може да получи присъда “лишаване от независимост ” от 10 до 20 години.

През 2017 г. над 3,8 милиона лева. са откраднати от сметките на някогашния български футболен национал Мартин Петров. Личният му банкер в “УниКредит Булбанк ” Ирина Чавдарова Аткова го заблуждава, че към момента е чиновник на банката и отмъква сумата. Тя съумява да избяга от правораздаването и се укрива в чужбина. Мартин Петров завежда  срещу банката, само че като се изключи че, . Документите за над 450 банкови интервенции липсват – част от тях са унищожени, други са конфискувани от прокуратурата. Преписка № 26581/2017 на Софийска градска прокуратура (СГП) е “на трупчета ” и вече 6 години блокира делото, заведено от футболния национал.

BIRD потърси за коментар “УниКредит Булбанк ” с въпроси за арестувания банков служител Даниел Игнатов. Изпратихме питане по е-поща до PR-екипа, с който е имало връзка и по други мотиви, само че до публицистичното привършване на публикацията не получихме отговор.

Остава да разберем има ли забъркани и други чиновници на банката и единствено това ли е сумата на присвоените средства от сметките на бизнес клиенти на банката.

Инфо: bird.bg

Тагове: Даниел Игнатов Ирина Чавдарова Аткова Даниел Ивов Игнатов банков служител Булбанк присвояване 500 000 лева.
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР