Шефът на Национален фонд Култура“ – нежния Сава Драгунчев, незабавно

...
Шефът на Национален фонд Култура“ – нежния Сава Драгунчев, незабавно
Коментари Харесай

Уволнете нежния Сава Драгунчев! Има 200 бона за бинго с травестити, няма за къщата на Димитър Талев

Шефът на Национален фонд „ Култура “ – нежния Сава Драгунчев, неотложно да бъде уволнен, упорства екипът на Narod.bg. Мъжлето Сава, както прилича на амплоато му, е отпуснало 200 000 лв. от парите на фонда, събрани от нашите налози, за някакво извратено хазартно шоу с травестити, само че си прави оглушки за същата сума, нужна за избавяне къщата в Прилеп на великия Димитър Талев.

Това нещо е шефът на НФК

Ето какво написа по мотива Георги Драганов:

Национален фонд „ Култура “ е зависещ на българското Министерство на културата и се финансира от нашите налози. По своя план, би трябвало да брани ползите на болшинството данъкоплатци.

Ей за такави извращения се дават 200 000 лв.? Къде е властта, има ли министър?

През 2022 година НФК поддържа изложбата „ Другите българки “ и документалния филм „ България в транс. Спомняте ли си тази безумна подигравка с творчеството на великия ни художник Владимир Димитров-Майстора? Спомняте ли си по какъв начин мъже в женски носии, позиращи за фотография, бяха показани като просвета? Одобреният бюджет от страната беше в размер на 10 000 лева

През март 2023 година, макар голямото неодобрение, за следващ път страната спонсорира сходни „ културни “ планове. „ Сингъл Степ “ е ЛГБТ фондация, която има пространството „ The Steps “ За 2022 „ Сингъл Степ ЕООД “ е получило общо 93 248 лева от Национален фонд „ Култура “ – 77046.66 лева по „ Програма за възобновяване и развиване на частни културни организации “.

Това са реципиентите на държавната помощ за бингото на травеститите…

И в този момент, през септември 2023 година същият НФК отпуска нова сума пари, този път за „ Драг куийн бинго “.

Хазарт и травестити в едно – тъй като за какво да не създадем допустимо най-обидното за българите нещо? Нещо повече, за пръв път слушам хазарт да има потребност от държавно финансиране… Сумите, отпуснати от НФК по тази линия, наближават 200 000 лв..

Същевременно от години върви казусът с рушащата се къща в Прилеп на Димитър Талев. Родният дом на огромния български публицист, създател на тетралогията „ Железният светилник “, „ Преспанските камбани “, „ Илинден “ и „ Гласовете ви слушам “, която е докоснала всеки прочел я, не може да бъде изплатен от страната ни второ десетилетие, тъй като пари за това няма. Нейната цена също е 200 000 лв., само че – цели на Министерство на културата!

Сава Драгунчев има доста лица…

Аз считам, че настояването на оставка на изпълнителния шеф на НФК господин Сава Драгунчев е безсмислено. Аз желая неговото уволняване за подигравката с българската просвета!

Искам и парите, дадени по лобистки метод на ЛГБТ деятели да бъдат върнати, а страната и Министерството на културата да стартират да бранят нашите културни ползи. Стъпка едно ще е пазаруването на къщата на Димитър Талев и превръщането ѝ в музей.

Инфо: narod.bg

Тагове: Сава Драгунчев Димитър Талев къща бинго Национален фонд Култура пари прилеп

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР