България наистина е страна на абсурдите, в която всичко е

...
България наистина е страна на абсурдите, в която всичко е
Коментари Харесай

Осъден за измама и грабеж съветва МВР шефа Иван Демерджиев

България в действителност е страна на парадоксите, в която всичко е с главата надолу. Пореден образец е тоталното безумство наказан за машинация и обир да е консултант на Министерство на вътрешните работи шефа Иван Демерджиев, сигнализира източник от Вътрешното министерство.

ФАКТИТЕ

Съветникът Петър Ралев Бакърджиев има влезнала в действие присъда за машинация, наказан e на две инстанции – в Бургаския областен съд и в Бургаския областен съд. Номерата на делата са надлежно 446/1998 (752/26.08.1998) и 374/1999 (49/17.02.2000). Решението на Бургаския областен съд на втора инстанция влиза в действие на 17.02.2000 година, без да бъде обжалвано от наказания Петър Бакърджиев пред Върховния касационен съд.

Петър Бакърджиев не се свени да съставлява Министерство на вътрешните работи на събития от всевъзможен темперамент

След осъществена инспекция през 2022 година Министерство на вътрешните работи открива, че Петър Бакърджиев освен е осъждан за измами, само че е и престъпно проявен за обир. Така излиза, че във Вътрешното министерство, вместо да гонят нарушителите, ги назначават на работа. Неговият избухлив темперамент и нападателно държание се демонстрира и в неговата работа, изяснява източникът.

 

Компрометираният служител постоянно крещи по чиновниците във ведомството и ги наскърбява. Позволява си да назначава и некомпетентни хора и такива, които да са му комфортни и да му правят работа като Лилия Стратиева или Владислав Атанасов, да вземем за пример.

Единият е в дирекцията, която дава отговор за един стабилен план за българските персонални документи, а другият в профилиран отдел за обезпечаването на чиновниците в Министерство на вътрешните работи с дрехи.

Петър Бакърджиев като престъпно проявен става част и от администрацията на Министерския съвет. В качеството на консултант на вицепремиера Иван Демерджиев е поканен да взе участие на 18 октомври 2022 година в Гранитна зала на Министерски съвет на събитието проведено от Националната комисия за битка с трафика на хора.

 

Дискусионен конгрес със комплицираното название „ Устойчивост на политиките за противопоставяне на трафика на хора. Подобряване на механизмите за събиране и разбор на данни. Оползотворяване в интерес на потърпевшите на иззети средства и имущества от наказани трафиканти ”, която комисия е в ресора на вицепремиера Иван Демерджиев.

Според данни в системите на Министерство на вътрешните работи лицето Петър Бакърджиев е тествано през месец август 2022г. и са открити посочените условия, само че все пак той взе участие на събитие през месец октомври 2022г. от името на вицепремиера Демерджиев. Пита се на какво съображение наказан за престъпни действия съставлява силовия министър и раздава визитни картички като консултант на вицепремиера Иван Демерджиев?

И тук още една машинация: Бакърджиев се показва за консултант, само че в това време подобен контракт липсва в администрацията на Министерски съвет?! Оказва, се че има хора, които без контракт могат да участват на голям брой събития и работни групи, за което има разменена преписка.

 

Осъденият нарушител ефективно взе участие и в консултирането на документи по публични поръчки и такива, касаещи стокови тържища и присъединяване на държавни институции на тези тържища. Не единствено съветва вицепремиера за стоковите тържища, само че и предлага съответни брокери, които да бъдат включени в покупко-продажбите. Такива съответни институции е да вземем за пример Държавният запас. Лицето Петър Бакърджиев е в тясна връзка и с компанията „ Интерброкс “ ЕООД и по-конкретно с Боян Стоянов, който е главен брокер.

 

През тази компания Петър Бакърджиев договаря комисионни за себе си, а може би и за този, чийто консултант се води фиктивно. Месеци наред в качеството на поддръжник на вицепремиера му е обезпечен достъп до Министерския съвет, където се употребява с привилегии без никакво правно съображение. Възниква въпросът кой му е дал достъп до постройката на Министерски съвет и личен кабинет, както и достъп до всевъзможни други облаги макар битността му на престъпно проявен?

 

Източникът пита още – какви други поръчки е правил в Министерство на вътрешните работи и по какъв начин е отчел свършената си работа? И кой ще носи отговорността че човек, наказан за машинация, е част от ръководството на страната? Защо вицепремиерът Иван Демерджиев е употребил услугите на човек с престъпно минало и без правно съображение за това?! Това държание задава доста въпроси с оглед обстоятелството, че и вицепремиерът, и Петър Бакърджиев са адвокати и доста добре са осведомени с условията за заемане на сходна служба в Министерски съвет.

Но това е следващото доказателство, че далаверата е по-важна от спазването на закона. И без срам и терзания наказаният Бакърджиев се показва на обществени събития в качество, което в действителност не има. Поредна машинация ли е това или превишаване на права от някой министър, пита риторично информаторът.

Тук си задаваме и въпроса дали разбойникът не извършва същата подправена роля и в Министерство на вътрешните работи и към сегашния миг?!

Дали тази сполучлива процедура не се е приложила и в институцията, която подсигурява сигурност на българските жители? Продължава ли да дава „ правни съвещания “ лицето Петър Бакърджиев в Министерство на вътрешните работи без правно съображение? Той ли е индивидът за „ специфични поръчки “ на министъра и вицепремиер Демерджиев и към сегашния миг?

Инфо: narod.bg

Тагове: Иван Демерджиев Петър Бакърджиев Лилия Стратиева Владислав Атанасов МВР осъден грабеж
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР